Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Beyazgül: ‘’Tarihi anlamak için Göbeklitepe’yi iyi incelemek gerekir’’

Çeşitli etkinliklerin yapılmaya başlandığı Göbeklitepe’de bu yıl turist sayısı hedefi ise 2 milyon 500 bin.

Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğundakiGöbeklitepe ören yerinde sürdürülen kazılar bugüne kadar önemli keşiflere sahne oldu.

Ziyaretçi akını başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesi ve Göbeklitepe’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasının ardındankazı alanına ziyaretçi akını başladı.

Hummalı çalışmalar yapılıyor.

Göbeklitepe yılı olan 2019’un ilk ayında hazırlıklar başlarken, yöresel yemekleri, el işi sanatları ve müziği ile turistleri ağırlayacak olan Şanlıurfa’da şimdiden hummalı bir çalışma başladı.

Şehri Medeniyet Göbeklitepe temasıyla gerçekleşecek.

Göbeklitepe’yi gezerek yetkililerden bilgi alan Yapımcı Savaş Uğurlu, ‘Şehri Medeniyet Kültür Projesinin 9'uncusu Göbeklitepe temasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

Savaş Uğurlu ‘’En büyük amacımız üzerimizdeki küllere üflemek’’

Savaş Uğurlu ‘’Şanlıurfa ve Göbeklitepe, dün olduğu gibi bugün de insanlıkla paylaşacak önemli değerleri bağrında taşımaktadır. Yapmaya çalıştığımız projemizde en büyük amacımız üzerimizdeki küllere üflemek, sahip olduğumuz potansiyelimizi ortaya çıkarmak. Nisan ayında yapacağımız etkinliğimizin kültür defilesi kısmında baş model Özge Ulusoy olacak. Birçok ünlü modelde Göbeklitepe dönemine ait özel tasarımları üzerlerinde taşıyacaklar. Ayrıca Medeniyetler Korosu konseri, Medeniyet ve Göbeklitepesempozyumu dışında resim sergisi de projemiz kapsamında yer alacak''dedi. Uğurlu açıklamasında ‘’Ülkemizi tanıtmak için benim gibi diğer yapımcılarda hazır yurt dışından programlar almak yerine yerli ve milli projeler üretmeli ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak için herkes benim gibi elini taşın altına koymalı’’ ifadelerine de yer verdi.

Beyazgül ‘’Tarihi anlamak için Göbeklitepe’yi iyi incelemek gerekir’’

Turizmde 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte kentte turizm alanında büyük bir canlılık yaşandığını ve turist sayısının geçen yıllara oranla daha da artacağına dikkat çeken ve Göbeklitepe’yi ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Göbeklitepe’yi ziyarete gelen turistlere kentin mutfağını da tanıtacaklarını belirtti. Beyazgül, “2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesi bizleri çok mutlu etti. Göbekllitepe tarihin sıfır noktasıdır. Tarihi anlamak için Göbeklitepe’yi iyi incelemek gerekir. Tarihin bu noktasından itibaren Şanlıurfa’yı da tanımak lazım. Şanlıurfa aşama aşama tarihin bütün kademelerini yaşamış bir şehir. Göbeklitepe gerek ulusumuzun, gerekse de dünyadaki diğer ülke insanlarının ilgisini çekecek özelliğe sahip. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılı Göbeklitepe yılı ilan etmesi ile Türkiye ve Şanlıurfa’da büyük bir turizm canlılığı yaşanacaktır. Göbeklitepe’yi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere kentin mutfağını da tanıtacağız. Bu noktada Şehri Medeniyet Projesi de önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48