Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Beyaz altın ekimi başladı
Türkiye'nin ikinci büyük ovasında pamuk ekimi yapıldı. Ekim hazırlığına başlayan çiftçiler Nisan yağmurlar bol yağmasıyla terbis etmeden  pamuk tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı.Harran ovasında birçok çiftçinin geçim kaynağı olan pamuğun son yıllarda fiyat yükselmesinden dolayı bu yıl Nisan yağmurların bereketli geçmesi  çiftçiler pamuk ekmeye başladı.
Bir ay öncesinden ekim hazırlığına başlayan çiftçiler, tarlayı sürmelerinin ardından pamuk tohumu ekme işlemine başladı. Yeni dönem ekim çalışmalarının Nisan ayı sonu itibaren başlandığı ve 30 Mayıs'a kadar süreceğini belirten çiftçiler, bu yılın pamuk ekimi ve mahsulü açısından hayırlı geçmesini beklediklerini ifade ettiler.
Bu senenin diğer yıllara rağmen iyi geçmesini bekleyen Çiftçiler, " Esasında pamuk ekimi diğer ürünlere göre çok zahmetli bir üründür. Ancak pamuk ekimi Harran ovasında geleneksel bir ürün oldu. Yoksa çiftçi açısından hiçbir artısı yok. Bu yıl pamuk fiyatlarının yükselmesini umut ediyoruz. Çünkü mazot, tohum ve işçilik çok pahalı durumda. Birde Bölgede Pamuk sezonu sulama sezonu başlıyor,  Bizler çiftçilerimizden şunu istiyorum. Herkes sulamasını bilinçli yapsın çünkü tarlalarımız gün geçtikçe çoraklaşıyor bölgede çok bilinçsiz sulama yapıyoruz. Sulamayla ilgili yetkililerden eğitim verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49