Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor patates muzaffer hasad

Bu haber kez okundu.

Beşik Ustaları Azaldı
Tahta beşik, süslü beşik, nazar boncuklu beşik yıllarca türkülere konu olmuş, nice insanlar içinde beşik olan türküler yakmış. Beşiklerle birlikte yakılan beşik türküleri de tarihe karıştı. Artık beşik sallayarak türkü söyleyen anneler ve çocuk bakıcıları azaldı. Böylece beşik türküleri, beşik ağıtları yakanlar son buldu.

Kalaycı Pazar esnafı Ömer Hışvacı, “bu işi 20 yıldır yapıyorum,  artık ahşap yapıların ve tahtadan yapılan ev malzemelerinin taleplisinin azaldığını, formika sofralara rağbetin arttığını, yeni yapılan demir aksamlı beşiklerin daha da bir rağbet gördüğünü belirterek ama tahta beşiklerin daha sağlam oluyor.
Babasının mesleğini şimdi kendisi sürdürüyor, yeni beşiklerin eskilerin yerini asla tutamayacağını söylen Ömer bey “Eski beşikler tabii ki çok daha iyi ve çok daha sağlamdır. Bir tanesinde 10 çocuk büyütülebilir. Modern beşiklerin bazısı bir ay bile dayanmaz, Eskisinin yerini hiçbir şey tutmaz” diyor.

Günde yaklaşık 5 beşik yapıyorum eskiye nazaran işler düştü. Beşikler20-30 lira arasında fiyatları değişiyor. Beşikleri genellikle köylüler alıyor. Eskiden Kalaycı pazarında 66  beşik esnafı vardı, şimdi 3-5 kişi bu işi yapıyor eskisi gibi çırakta yetiştiremiyoruz bu meslek artık son dönemini yaşıyor dedi”(Mustafa BAYAR)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49