Öne Çıkanlar sosyal medya sergı Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Besicilerde Mera Sevinci
Şanlıurfa genelinde mevsim normallerinin üzerinde yağışın olması, besicileri sevindirdi. Bol yağmurla birlikte yaylalardaki otlaklar, yeşile büründü. Besici ve göçerler, bu durumun bereket getireceğine, bölge hayvancılığına katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.
Sonbahar ayında bu yana sürekli yağmur yağmasından memnun besiciler yağmurlardan dolayı dağlar ve otlakların yeşile büründüğünü, bunun da bölge hayvancılığı açısında çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. İlk defa hayvanların otlaklarda bol ot yediğini anlatan besiciler bu nedenle hayvanların aşırı kilo aldığını ve bu durumun et fiyatlarında düşüşe neden olacağına inandıklarını belirtti.
Akçakale ilçesine bağlı Erkent mezrasında çiftçilik yapan Ali Eşiyoj, bu yıl yağışların önceki yıllara göre oldukça fazla olduğunu belirterek, otlatılmaya çıkan hayvanların daha iyi beslendiğini söyledi. Eşiyok "Geçen yıl bu zamanları meralarda ya da doğada böyle yeşil alan bulmak çok zordu. Şu an hayvanlarımızı sabah sağımından sonra otlatmaya çıkardığımızda köyümüzün içerisindeki dere kıyısında veya köy harman yerinde bir saat yayılmasıyla hayvanlarımız doyum noktasına geliyor. İnşallah hububat hasat dönemi de oldukça bereketli geçer." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49