Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Berger; Urfanın etrafı dumanlı dağlar
4 yıl önce Şanlıurfa Belediyesinin düzenlediği festival kapsamında davet ettiği ve Urfa türkülerini seslendiren  Hannah Berger “Şanlıurfa’ya çok seviyorum fırsat buldukça Urfa’ya gelip Urfa Türkilerini söyleyip tarihi yerleri geziyorum”dedi.
 
Hannah Berger, Şanlıurfa Şairler ve Bestekarlar dernek başkanı Müslüm Dişikırık ile birlikte birbirinden güzel Urfa türkülerini seslendirdiler.
 
Hannah Berger, Macaristan doğan, kendini Türkiye’de bulan, Türkiye’nin renklerine aşık olan ve şarkılarını dillendiren uluslar arası bir sanatçı.
 
Budapeşte’de doğumlu Hannah, ailesinin Arap ve Wietnamlı aileler ile rehberlik yaptığı zamanlarda tanışmış farklı kültürlerle. Başka dillerin şarkılarını söylemeye başlamış. Çocukluk döneminde başladığı piyano eğitimi müzik dünyasına attığı ilk adım olmuş. Sonra Türkiye yolculukları başlamış ve Türkçeyi öğrenmiş. Türkçe şarkıları ruhunda hisseden Hannah, Türkiye’nin farklı dilli ve kültürlü mozaiğinde şarkılar söylemeye başlamış. Türkçe, Kürtçe, Lazca, Zazaca, Ermenice, Arapça parçalar söylerken, Türkiye’nin bütün dillerine aşık olmuş.
 
2009 yılında Şanlıurfa Belediyesi bir festival kapsamında geldiğini  belirten Hannah”Urfa türkülerini söyledim  Balıklıgöl’de sanatçılarla birlikte türkü söyledim Urfa’yı çok sevdim hiç aklımdan çıkmadı her yık Urfa’ya gelmeye başladım. Şimdi de buradayım burada olmaktanda çok mutluyum Urfa enteresan ve güzel bir şehir tarihi Balıklıgölü, Harran güzel bizim gibi Avrupa’dan gelen insanlar için çok güzel bir yerdir” dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49