Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Benzin zammı, satışları azalttı
Türkiye genelinde alınan kararla benzine yapılan zam, Şanlıurfa’daki benzin istasyonlarında şatışların azalmasına neden oldu.
 
Hükümet tarafından alınan karar, uygulamaya geçtikten sonra Şanlıurfa’da da uygulamaya geçince, hem istasyon sahipleri hem de diğer vatandaşlar, zam mağduru olduklarını söyledi. 2013 yılı içerisinde zam rekoru kıran benzin, 11 kuruş daha zam alarak, 4,87 liraya çıktı. 5 liraya yaklaşan benzin fiyatı bu anlamda araç sahiplerini memnun etmedi. Şanlıurfa’da faaliyet gösteren benzin istasyonlarının tabelalarındaki benzin fiyatının değişmesi dikkat çekerken,bazı sürücüler, bu zama tepki gösterdi. Şanlıurfa’daki bazı benzin istasyonlarında bu fiyat uygulamaya geçerken, bazı istasyonlar ilk başlarda zamı ı-uygulamaya koymadı ancak, onlar da daha fazla dayanamayarak, zamı uygulamaya başladılar. Daha önce 4,76 liraya satılan benzin kimi benzin istasyonlarında da 4,60 liraya satılıyordu. Benzin istasyonları arasında birliğin olmadığını söyleyen benzin istasyonları işletmecileri, Şanlıurfa’daki benzin istasyonları arasında birliğin oluşmasını istedi. Rekabete dönüşen benzin fiyatları en çok da müşterileri üzüyor. Bu konuda vatandaşların da tepkisi büyürken, bazı vatandaşlar, benzindeki zamın artık durmasını istedi. 5 liraya yaklaşan benzin fiyatı, bazı sürücüleri rahatsız etti. Zamla birlikte satışların eskisi kadar olmadığını kaydeden petrol işletmecileri, zamdan rahatsız olduklarını ifade ederek, “zam yapıldığı günden bu yana kayda değer bir satış yapamadık, vatandaşlar artık daha az seyahat ediyor ya da araçlarını LPG’ye çeviriyor. Biz, yapılan bu zamın geri alınmasını ve benzinin daha da ucuzlamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“LPG’YE RAĞBET ARTTI”
 
Benzin istasyonu işletmecileri, benzine yapılan zamla birlikte vatandaşların daha çok LPG’ye yöneldiğini aktardı. Konuyla ilgili konuşan benzin istasyonu işletmecisi Ersin Dal, “önceleri benzine rağbet fazlayken, sürekli yapılan zamlarla birlikte vatandaşlar artık LPG’ye yöneldi. Artık LPG satışları daha çok oluyor. Zamlar bu şekilde devam ederse, birçok benzin işletmesi kapatılır” şeklinde konuştu.
 
“KAÇAK BENZİNE DİKKAT”
 
Benzin fiyatının yükselmesiyle birlikte bazı istasyonlarda kaçak benzinin ucuz fiyatla satılabileceği ihtimaline karşı vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Dal, “her zaman her işte olduğu gibi benzinde de haksız kazanç elde etmeye çalışanlar olacaktır. Vatandaşlarımızın kaçak benzine karşı dikkatli olmasını istiyoruz. Kaçak benzin, ucuz olabilir ancak, araçlara hasar verir, vatandaşlarımızın bu tehlikeye düşmemesi için uyarıyorum” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49