Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Belgesel film festivali başladı
 Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Göbeklitepe Film Festivali’nin ilk günü dolu dolu geçti. Atölye çalışması ve müze gezisi ile söyleşinin yapıldığı ilk günkü etkinlikler kapsamında, vatandaşlara filmlerin gösterimi sunuldu.
1. Göbeklitepe Film Festivali’nin ilk günkü etkinlikleri kapsamında ilk olarak jüri üyeleri ile yarışmacılar ve vatandaşlar workshop (atölye) çalışması yaptı. Belgesel film çekimlerinin çekimi sırasında neler yapılması gerektiği konuşulan wokshop çalışmalarında, yarışmacılar ve vatandaşlar merak ettikleri soruları da jüri üyelerine sorma fırsatı buldu.
Workshop çalışmalarının ardından jüri üyeleri ve yarışmacılar, Şanlıurfa Müzesi’ne geçti. Burada Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcıları Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı müze gezisinde, jüri üyeleri ve yarışmacılara rehberler kentin tarihini anlattı.
Müze gezisinin de tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa Müzesi Toplantı Salonu’nda söyleşi programına geçildi. Yarışmacılar ve vatandaşlar, festivalle ve belgesel film çekimleriyle ilgili merak ettikleri tüm sorulara yanıt buldu. Başkan Fevzi Demirkol’un da Haliliye Belediyesi’nin kültürel ve sosyal çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiği söyleşinin tamamlanmasının ardından filmlerin gösteriminin yapıldığı sinema salonuna geçildi. Yarışmacıların çektikleri filmlerin gösterime sunulduğu etkinliğe vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi. Yarışmacılar, hangi şartlarda filmleri çektiklerini anlatırken, vatandaşlarda gösterilen filmlerle ilgili merak ettikleri sorulara yanıt buldu.
Festivalin ilk günüyle ilgili açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, şunları kaydetti:
“1. Göbeklitepe Film Festivali’nin ilk gününü jüri üyeleri, yarışmacılarla birlikte bir çalışma günü şeklinde geçirdik. Gün içerisinde jürimiz daha önce izlemiş olduğu belgeselleri değerlendirdiler. Sonrasında bir atölye çalışması yaptılar. Her ile nasip olmayan Şanlıurfa Müzesi’ni jüri üyelerimiz, yarışmacılarımız, belediye meclis üyelerimiz ve başkan yardımcılarımızla birlikte gezdik. Ayrıca, orada hocalarımızla hem eser sahipleri hem de vatandaşlarımız bir söyleşi imkanı buldu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49