Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Belediye’ye yok sayıldı
Şanlıurfa’nın en büyük AVM’si düzenlen törenle açıldı.  Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. kuruduğu Şanlıurfa Piazza protokol töreni ile açıldı.
 
Şanlıurfa belediye Başkan yardımların katıldığı açılışta Şanlıurfa Büyük şehir belediye başkan vekili Fevzi Yücetepe’ye konuşma hakkı verilmemesi tepkilere neden oldu. Şanlıurfa Belediyesinin yer verdiği büyük Şanlıurfa Piazza  projesinde  Belediye temsilen konuşma verilmemesi Şanlıurfalılar tarafından tepki ile karşılandı.
 
İnşaat ve ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında Dünya’nın önde gelen şirketlerinden birisi olan Rönesans Holding’in,   Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. kanalıyla kurduğu Piazza markalı alışveriş ve yaşam merkezlerinin üçüncüsü Şanlıurfa’da görkemli bir törenle açıldı.
 
Binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi dokusu,  balıklı gölü, bereketli Harran Ovası ve açık hava müzesini andıran antik kentleriyle Türkiye’nin hakkında en çok konuşulan illeri arasında yer alan ‘’Peygamberler Şehri’’ Şanlıurfa’nın en büyük AVM’sinin kapılarını halka açtığı törene halk büyük ilgi gösterdi.
 
Şanlıurfa Piazza’nın açılışına  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,  Şanlıurfa Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Amstar Global Partners (AGP) Başkanı Jason M. Lucas ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Piazza yatırımcı ortağı AGP Başkanı Jason M. Lucas da, konuşmasında, bir rüyanın gerçeğe dönüştüğünü belirterek,  şunları kaydetti:
 
‘’ Sizlerin huzurunda ulusal ve uluslararası markalara güven ve destekleri için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Şanlıurfa Belediyesi’ne de destekleri sebebiyle huzurunuzda teşekkürlerimi bir borç bilirim. Onların destekleri sayesinde rüyamız bir gerçeğe dönüştü. İnsan olarak da Erman Bey’e ve Rönesans Gayrimenkul ekiplerine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir değerli ve başarılı bir grupla ortak olmaktan gurur duyuyoruz. ‘’
 
Konuşmaların ardından Piazza’nın açılış kurdelesi törene katılan davetliler tarafından kesildi. Daha  sonra konuklar, alışveriş merkezinin tüm katlarını gezerek, işyeri sahiplerine hayırlı olsun dileğinde bulundular.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, açılıştaki konuşmasında, Piazza’yı Şanlıurfa’ya kazandıran Rönesans Holding’e teşekkür ederek, ‘’Piazza’yı kuranlar pişman olmayacak’’ dedi.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Vali Güvenç ‘’Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve ailesini içtenlikle tebrik ediyorum. Bugün Şanlıurfa olarak mutluyuz, gururluyuz. Çünkü çağdaş kentlerin olmazsa olmazlarından olan bir alışveriş ve yaşam merkezine kavuşmuş bulunuyoruz. Bu anlamda bunu çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Şanlıurfa’nın gerçekten bu tip merkezlere, bu tip firmalara, bu tip markalara ihtiyacı var. İnanıyorum ki yatırımcımız asla pişman olmayacak.
 
Erman beyin konuşmaları arasında hepimizi sevindirecek, gurur verecek satırlar vardı. Bu ülke 20 yılda hastane yapamıyor. 30 yılda stat yapamıyordu. 15 yılda 12 derslikli okul yapamıyordu. Ama bu ülkenin iş adamı bu coğrafya da 12 ay da böyle bir alışveriş merkezi yapabiliyor. Mühendisimizle, işçimizle, yatırımcımızla ne kadar gurur duysak yerindedir diye düşünüyorum. Bu işi 12 ay da yapmak sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde önemsenmesi gereken bir başarı olarak altı çizilmelidir. Geldiğimiz nokta ülke olarak, il olarak, bölge olarak budur. Bunun devamını sağlamakta hepimizin boynunun borcudur diye düşünüyorum. Urfalıya Rönesans’a, bölgemize hayırlı uğurlu olsun diyorum.’’
 
 
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erman Ilıcak ise, Şanlıurfa Piazza'nın grubun Türkiye'deki 11'inci alışveriş merkezi olduğunu belirterek, merkezin yöre ekonomisine yapacağı katkıdan bahsetti.
 
Ilıcak, Piazza'nın Şanlıurfa ekonomisine yapacağı katkının yanısıra düzenlenecek etkinliklerle bölgenin sosyal hayatını da renklendireceğini vurguladı.
 
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, tarihte bilinen en eski şehrin Şanlıurfa ve  ilk üniversitenin yine Şanlıurfa’da olduğunu belirterek, ‘’Bütün kadim dinlerin birleştiği, kaynaştığı noktada 12 bin yıllık tarihin üzerindeyiz. Bu gün burada bu on iki bin yıllık tarihte, küçük bir satır yazabilmek bizim için büyük şeref. Başta sayın valim olmak üzere belediye başkanıma özellikle çok çok teşekkür ederim’’ dedi.
 
ev sahipliği yapacak. Ziyaretçiler, fast food katında ya da terasta dünya mutfaklarından örnekleri tatma imkânı bulacak.
 
Toplam yatırım tutarı 242  milyon TL olan Şanlıurfa Piazza, 43 bin metrekarelik kiralanabilir  alanı ile 2000 kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. 152 mağazanın bulunduğu Piazza'da 1200 araçlık bir açık otopark da yer alıyor.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49