Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Belediye tarım arazilerinde sessiz kalıyor!
Şanlıurfa'nın Haliliye İlçesine bağlı Kısas mahallesinde tarım arazisinin üzerinde bina yapıldığı iddia edildi.
Harran Ovası’ndaki birinci sınıf tarım arazilerine imar izni halen veriliyor. Toprak Koruma Kanunu’na göre, tarım arazilerine kesinlikle tarım dışı kullanım izninin verilmemesi gerekiyor. Yerel yöneticilerin, belediyelerin Şanlıurfa’daki tarım arazisine inşaat izni verilmesi konusunda her hangi bir şey yapmaması dikkat çekiyor.
Kısas mahallesinde tarım arazisinin üzerinde kaçak binaların yapıldığını belirten Sümran Bayar, Belediyeye defalarca tarım arazinin üzerinde bina yapıldığına dair dilekçe verdiği halde yetkililer tarafından hiç bir işlemin yapılmadığını iddia etti.
Tarım arazisi üzerinde bina yapıldığını iddia eden Sümran Bayar," Kayınpederimin zilyetlik altında bulunan Haliliye Belediyesine bağlı Kısas Mahallesi Atatürk Caddesi, üzerinde bulunan 195-4 nolu parselde şuanda kaçak yapı yapılmaktadır. Burası tarım arazisi olmasına rağmen ruhsatsız kaçak yapı yapılmaktadır. 12-08-2014 tarihinde Belediye başvurdum kum ve çakıl dökülüyor diye o tarihten bu tarihe kadar defalarca dilekçe yazdık, defalarca söyledik ve şuanda 13 tane binanın su basmanı yapılmıştır. Belediye Başkanımızla Belediye Başkan yardımcılarımızla görüştüğümüzde bizlere dediler ki ikinci veya birinci kata kadar çıkarsa ancak yıkım kararı çıkartabiliriz oranın kaçak yapı olduğuna dair, tarım alanı olduğuna dair Belediyenin bize verdiği yazı var durdurma kararı var, elimizde Aynı karardan Haliliye Belediyesi Büyükşehir Belediyesine de yazı yazdı. Oraya da bildirdi. Burası bir tarım alanı ve tarım alanına kaçak yapı yapılıyor 3194 nolu imar kanunun ne  32. maddesi nede 42. maddesi uygulanmamaktalar.
Bu kaçak yapı yapılan 16 dönümlük yerde Haliliye Belediyesinde görev yapmakta olan Encümen üyesi'de var. Bir tek vatandaş bunu yapsaydı Belki Belediye yıkım kararı çıkartacaktı, bir encümen üyesi bir Belediye Başkanını böyle yönlendirebilir mi belediyenin madem kanunları var yıkılsın veya durdurma kararı var neden uygulanmıyor.
Biz gerekli bütün yerlerden yardım istiyoruz tarım arazilerin yok olmamasını istiyoruz ve Kayınpederimin 16 dönümlük tarladan gelirini sağladığı için tarlada yapılan kaçak binaların yıkım kararı çıksın tekrar tarım alanı olarak kullanılmasını istiyoruz" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49