Öne Çıkanlar boks restore getirildi Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Beklentileri Büyükşehir
Sorunlarıyla sık sık gündeme gelen merkeze bağlı Ulucanlar köyü, yıllardan beri bekletilen sorunlarının çözülmesi için büyükşehir belediyesinden hizmet beklediklerini söyledi.
 
Yıllardan beri sorunlarının ihmal edildiğini belirten Ulucanlar köyü halkı, artık büyükşehir yasasına geçildiğini ve bu saatten sonra hizmetlerin gelmesini istediklerini söyledi. Ulusal ve yerel basında sürekli yer alan Ulucanlar köyü, yeni belediye başkanı olan Celalettin Güvenç’in köye giderek, sorunları kendi gözüyle görmesini isterken, bu zamana kadar çözülmeyen sorunların artık çözülmesi gerektiğini söyledi. Altyapı, yol, elektrik ve daha birçok sorunla mücadele eden köy halkı, sorunlarının çözülmesi için yetkililerin hallerini görmesini ve bu anlamda çözüm üretmesini istedi. Bazı sorunları da Meclise soru önergesi gerilen köyde sorunların çözüme kavuşamaması üzerine tepki gösteren köy halkı, milletvekillerinden defalarca hizmet sözü aldıklarını ancak, verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. Köy civarında yarım bırakılan çalışmaların yanı sıra çöplüklerin fazla olması dikkatlerden kaçmazken, merkeze bağlı bir köyün bu durumda olmasının bir kente yakışmadığı savunuldu. Büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte birçok köyü kendisine bağlayan Şanlıurfa merkezde de benzer mahalleler bulunurken, temizlik sorunu yaşayan mahalle ve köylere hizmet götürülmesi bekleniyor.
“OKULUN RESMİ BİR YOLU YOK”
9 derslik ilköğretim okulunda okuyan 900 öğrenci bulunurken, okul yolunun resmi olmadığı belirtildi. Araziler içerisinden geçerek, okula yetişen öğrenciler, özellikle kış aylarında okula devam etmekte güçlük çekiyor. Konuyla ilgili konuşan köy halkı, “yıllardan beri çektiğimiz çileler yetti artık çözüm üretilmesini istiyoruz. Artık sıradan bir köy değil, kentin bir mahallesiyiz. Kentteki hizmetlerin buraya da getirilmesini istiyoruz. Çöplük içinde yaşam mücadelesi veriyoruz, yollarımız bozuk, öğrencilerimiz okullarına gidemiyor. Öğrenciler, tarlaların arasından geçerek, okula varıyorlar, bu nedenle kış aylarında yağışlı günlerde çamura batıyorlar. Bu nedenle de çocuklar okula gitmek istemiyor. Bütün bu sorunların artık çözüme kavuşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Şanlıurfa kültür ve turizm bakanlığı Şanlıurfa Tabi Varlıklar Koruma Bölge Kurulu koruması altında olan tarihi köy,Bütün bu sorunların artık çözüme kavuşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.Bütün bu sorunların artık çözüme kavuşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.belediye başkanının desteğini beklediklerini söyleyen köy halkı, bu defa aldıkları sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Naci Çetindağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49