Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Bedestan çarşı esnafı sertli
Tarihi bedesten çarşısında satılan yöresel kıyafetler, şallar, şalvarlar ve poşular Şanlıurfa turizmin canlanmasına neden oluyordu. Son yıllarda Güneydoğu ve sınırdaki olaylar nedeniyle  Yerli ve yabancı turist gelmeyince tarihi çarşı bomboş kaldı.
Şanlıurfa Haşimiye Çarşısı ve iç kısımda yer alan Bedesten çarşısının meydan gelen olaylar nedeniyle tarihi  Kapalı Bedestan  Çarşısı esnafı, ekonomik sıkıntılar altında eski günlerini mumla arar oldu. Çoğu esnaf siftah yapmadan dükkânını kapatıyor, bazı esnaflar ise işi bırakmak zorunda kalıyor. Urfa'nın kültürünü yansıtan yöresel kıyafetler, şallar, şalvarlar ve poşuların satışını yapan esnaf, turist gelmediğinden dolayı hemen hemen her gün siftah yapmadan dükkânı kapatıp eve gittiklerini belirtti.
Urfa'nın eski giyim kültürünü daha önce gelen turistlere satılan yöresel kıyafetler, şalla, poşu, şalvar gibi ürünler ile dışarıda var olan bir kültürü devam ettirdiklerini belirten esnaf, Bölgede yaşanan fakata Urfa'da olmayan şiddet olaylarından dolayı turizm sektörümüz olumsuz etkilendi Bizler yerli ve yabancı turistlere hitap ettiğimiz için bizi direk etkiledi. Bütün turlar iptal oldu.”şeklinde konuştular.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48