Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

BEDEN DİBİ SURLARI ORTAYA ÇIKARTILIYOR
Şanlıurfa Belediyesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Beden Dibi surlarını ortaya çıkartmak için çalışmalara başladı. Bu kapsamda Beykapısı ile Hekim Dede arasında bulunan Beden Dibi surlarını ortaya çıkartmak için 13 tarihi Urfa Evini kamulaştırdı. Bir taraftan surları ortaya çıkartmaya başlayan Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü diğer taraftan da 13 tarihi Urfa Evini restore etmek için hummalı bir çalışma yürütüyor.
Kentin tarihi dokusuyla ilgili bir birinden güzel çalışmalara imza atan Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü, Eski Urfa olarak bilinen 14 mahallede sokak sağlıklaştırmasından zemin kaplamalarına ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için de cephe sağlıklaştırmasının büyük bir kısmını tamamladı. Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü’nden sorumlu Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ahmet Al, 12 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Şanlıurfa’da tarihi kapıları onardıklarını surlarını da bir bir ortaya çıkartmaya başladıklarını hatırlattı. Bu çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Beden Dibi surlarının gün yüzüne çıkartılması için çalışma başlattıklarını dile getiren Al, Beykapısı ile Hekim Dede arasındaki Beden Dibi Surları ile o bölgede bulunan 13 tarihi Urfa Evini Şanlıurfa turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.
Kentin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak adına bugüne kadar çok sayıda projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini aktaran Al, Kızılay binasının arka tarafına kadar uzanan surların Şanlıurfa tarihi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Al, 'Beden Dibi Restorasyon Projesi' bu yıl sonuna doğru tamamlanacaktır. Mahmutoğlu kulesini Kent Müzesine dönüştürmek için başlattığımız çalışmalar devam etmektedir." dedi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48