Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

BDP'nin secim değerlendirmesi
 Barış ve Demokrasi Partisi ve Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması yaparak, seçim sonuçlarına yönelik yapılan gözlemleri değerlendirdi.

BDP İl Başkanlığı tarafından Topçu Meydanında basın açıklaması düzenlendi. Seçim Sonuçlarının değerlendirildiği açıklamada, Ceylanpınar’da oy kullanma sırasında anti demokratik uygulamaların yaşandığı ve seçim güvenliğine uyulmadığı belirtildi. saat 12.00’de Topçu Meydanında toplanan kalabalık, seçim sonuçlarında şaibelerin olduğunu iddia ederek, bu şaibelerin tespit edildiğini savundu. Muratlı, Gümüşsuyu ve Beyazkule sandık alanlarında açık oy kullanma modelinin uygulandığı kaydedildi. Yapılan basın açıklamasında, “STK’lar alanında yaptığımız inceleme ve gözlemlerde Ceylanpınar’da seçim günü oy kullanma sırasında ciddi antidemokratik uygulamalar ile seçim güvenliğinin tehlike edildiği tespit edilmiştir. Yapılan görüşmelerde özellikle, Muratlı, Gümüşsuyu ve Beyazkule sandık alanlarında açık oy kullanma modelinin uygulandığı ortaya çıktı. Yine aynı yerde başka birçok sandık alanlarında okuma yazma bilmeyen kişiler tarafından oy kullandığı ve oy kullanmaya müdahale edildiği belirlendi” ifadelerine yer verildi.

Oy sayımlarında mühürsüz oy torbalarının olduğu iddia edilen açıklamada, bu duruma rağmen, oyların tekrar sayılmamasının bir usulsüzlük olduğu söylendi. Pankartların açıldığı kalabalıkta devam eden açıklamanın devamında, “bazı oy torbalarının mühürsüz olmasına rağmen, açılmaması ve yeniden sayılmaması, başka bir usulsüzlük konusudur. İlçe seçim kurulunca, geçersiz oylar konusunda yanlış bilgilendirme yapılmasına rağmen, geçersiz oylar konusunda yapılan itirazlar değerlendirilmemesi seçime gölge düşürmüştür. Zira ilçe seçim kurulu, siyasi parti amblemleri üzerine vurulan ‘evet’ mührünün geçersiz kılacağı şeklinde bilgilendirme yapmıştır” denildi. Hazırlanan raporda seçim günü Ceylanpınar giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemlerinin olduğu belirtildi. Düzenlenen basın açıklamasının ardından kalabalık, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin sona ermesinden sonra kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. Ali ÇETİNKAYA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49