Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

BDP’ den  ” Barışa bir adımda sen at”
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)Şanlıurfa İl örgütü tarafından” Barışa bir adımda sen at” adı altında yürüyüş gerçekleşti.
Topçu meydanında toplanan yüzlerce Partilinin yanı sıra çok sayıda zırhlı araçlarla Polis ekipleri Güvenlik önlemi aldı. Toplanan Grup daha sonra PKK lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak Kara koyun iş merkezine yürüdüler.
Alkış ve zılgıtlarla toplanan Grup adına konuşan BDP Şanlıurfa İl eş Başkanı Leyla Akçan” Barış sürecin de köylere kurulan karakolların kaldırılması gerektiğini ifade ederek Koruculuğunda bitmesini istedi.
Akçan” 35 yıla aşkındır özgürlük mücadelesi veren halk oldukça önemli bir zemin oluşturmuştur. Bunun bir sorunu olarak girdiğimiz aşama hükümetin sorumluluğuna giriyor.
Demokratik bir yönetim özgür bir yaşam ve onurlu bir barış sağlanması için ikinci aşama hükümetin görevlerini Kürt halkının talepleri doğrultusunda adım atmaya çağırıyoruz dedi.
 Akçan konuşmasını şöyle sürdürdü” Polis, Akrep ve Toma’ların karakollara halkın içinden çekilmesi gerekmektedir. Anadilde eğitim başlasın, Koroculuğun kaldırılması, Seçim Barajının kaldırılması, Kadına yönelik şiddetin kaldırılması faili meçhul cinayetlerin faillerinin yakalanması gerekmektedir.
Ayrıca geçtiğimiz gün Lice’de demokratik taleplerini dile getirmek için halkla beraber yapılan yürüyüşte medeni yıldırım arkadaşımız askerler tarafından katledilmesinin ardından onları şiddetle kınıyor ve olayı açığa çıkarıp faillerin cezalandırılmasını istiyoruz ve Hükümeti bir kez daha çözüme çağırıyor ve kamuoyunun da bu demokratik duyarlılığa davet ediyoruz “diye konuştu.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49