Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Bazda mağaraları ilgi bekliyor
 Şanlıurfa"nın Harran ilçesinde yer alan  tarihi Bazda Mağaraları  tanıtım ve reklam bekliyor.
Harran ilçesinin 19 kilometre uzakta bulunan Bazda mağaraları 13. Yüzyılda kayalara yazıldığı tahmin edilen Arapça yazılardan da anlaşıldığı üzere Abdurrahman el-hakkari, Muhammed ibn-i Bakır, Muhammed El Uzzar tarafından işletildiği anlaşılmaktadır. Derinliği ve büyüklüğüyle oldukça çekici bir yer olma özelliği taşıyan Bazda mağaraları turizm kazandırılması için tanıtılması gerektiği belirtildi.
Çevredeki Harran, Şuayb Şehri ve Han el-Ba'rür yapıları için yüzlerce sene taş alınması neticesinde her iki mağara çok sayıda meydan, tünel ve galeriler meydana gelmiştir. Bunlardan bilhassa büyük olanı, yer yer iki katlı bir şekilde oyulmuş ve yükseklikleri 10-15 metreye varan ayaklar bırakılarak ortada meydanlar oluşturulmuştur. Ayrıca uzun galeri ve tünellerle dağın çeşitli yönlerine doğru çıkışlar sağlanmıştır.
Yöre insanı Harran ovasında bir çok tarihi yerin olduğunu fakat yeterince tanıtılmadığından turist gelmediğini belirten Ova insanı," İlk üniversite burada kurulmuş, Bazda mağaraları ve  bir çok tarihi zenginliğe sahip yerler var.  Fakat yeterince tanıtılmadığından ve reklamı yapılmadığından ziyaretçi sayısı çok az oluyor. Şanlıurfa Büyükşehir oldu artık güzel bit tanıtım ile Harran ovasındaki tarihi dünya'ya tanıtalım" dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49