Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Bayramda camiler doldu
Şanlıurfa'da sabahın erken saatlerinde bayram namazı için küçük büyük herkes camilere akın etti. Balıklıgöl Platosu’ndaki camiler doldu taştı.  Camii içerisinde yer bulamayan binlerce Urfalı, avluya serilen hasırların üzerinde namaza durdu.
Şanlıurfa'da güneşin ilk ışıkları ile birlikte vatandaşlar camilere akın etti. Bayram namazını kılmak için Haliliürrahman Camisine giden halk cami içerisinde yer bulamayancı cami avlusu ve bahçesinde bayram namazını kıldı. Bayram namazından önce cami görevlisi tarafından bayram vaazı okundu.
Saatler 06.42’i göstermesiyle birlikte iki rekât Kurban Bayram Namazı kılınarak ardından “Teşrik Tekbirleri” getirildi. Bayram hutbesinde ise Kurban Bayramının önemine değinilerek, kurban kesilirken dikkat edilmesi gereken hususlar, komşu- akraba ziyareti ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapıldı. Hutbe sonunda ise zulüm altında olan Müslümanlar için topluca dua edildi.
Hutbeden sonra cami cemaati müsafahada bulunarak birbirleriyle bayramlaştı. Camilerdeki bayram kutlamasının ardından kimi mezarlıkları ziyaret etti kimi akraba ziyaretinde bulundu.Bayram namazından sonra kesim yerine geçen Urfalılar, dini vecibelerini yerine getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49