Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Bayram Öncesi Alışverişte Durgunluk Yaşanıyor

Her yıl bayram alışverişini günler öncesinden yapan Şanlıurfalı vatandaşlar, Bayrama 1 hafta kala giyim esnafında durgunluk yaşanıyor. Sıcak havalar yüzünden kimsenin alış-verişe çıkmadığını, bu yüzden iş yapamadıkları belirten esnaf, dolardaki yükseliş nedeniyle ekonomik kriz yaşadıklarını söylüyor.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren dükkan, mağaza ve alışveriş merkezleri diğer bayramlara nazaran heyecansız ve durgun geçiyor. Haşimiye Meydanında bulunan esnaf deyim yerindeyse ‘kan ağlıyor’ durumu konuştuğumuz esnaf, ‘vatandaşlarda para yok ki alışveriş olsun, Zaman zaman kalabalık olsa da kuru kalabalık herkes dolar nereyi bulacak diye konuşuyor’ diyerek esnafın ne kadar zor bir dönemden geçtiklerini ifade ederek ekonomik anlamda vatandaşların da büyük sıkıntı yaşadığını söylediler.

Bahçelievler esnafı ise yaptığı açıklamada, “ Şanlıurfa'da bayram havası yok, Bayram alışverişi yok. Çarşıda müşteri namına bir şey yok alışveriş yapamıyoruz. Vatandaşta bir para sıkıntısı var. Geçen yıllarda da durgunluk yaşadık ama bu kadar durgunluk görmedim. Bu sezon işler çok durgun bizim de yapacağımız bir şey yok bekliyoruz. İnşallah bayrama daha az bir süre kalmasına rağmen her gün biraz daha işlerimiz yoğunlaşır. Vatandaşlar havalar çok sıcak olduğu için dışarıda fazla çıkmıyorlar. Bu yüzden de durgunluk var ama serin havada bir kuru kalabalık oluyor. Alışveriş yapan kimse yok. Fiyatlarımız çok uygun olmasına rağmen ve neredeyse bedava veriyoruz gibi buna rağmen iş yapamıyoruz. ” diye konuşturlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49