Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Batık Kenti" Tekne Turuyla Geziliyor

Güneydoğunun Bodrum'u olarak adlandırılan Halfeti’de koronavirüs nedeniyle turist sayısında düşüş yaşanırken su altında kalan caminin minaresiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Halfeti, hafta sonu turist yoğunluğu yaşandı.

HALFETİ, BAHAR MEVSİMİYLE BAMBAŞKA BİR GÜZELLİĞE KAVUŞTU

Bir bölümü Fırat Nehri üzerine kurulan Birecik Barajı'nın suları altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında "sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, bahar mevsimiyle bambaşka bir güzelliğe kavuştu.

BATIK KENTİ" TEKNE TURUYLA GEZİLİYOR

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen ilçede, turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor. Ziyaretçiler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı yakalıyor.

Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyü olarak da bilinen bölge ilgi gören yerler arasında yer alıyor. Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetişen "Karagül" bitkisini görme fırsatı da buluyor.

ŞANLIURFA'NIN TURİZM MERKEZİ HALFETİ'DE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle az sayıda turistin ziyaret ettiği ilçe, risk değerlendirme haritasında "düşük riskli" kategorisinde yer almasıyla birlikte özellikle hafta sonları ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri olmaya başladı.

3 Mart 2013'de kaybeden sanatçı Müslüm Gürses'in ilçede sahil yolunda bulunan fotoğrafları önüne gelen turistler resim çektirmeye ihmal etmiyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49