Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Başsavcı Uğurhan Kuş , Amacımız farkındalık yaratmak
Şanlıurfa Valiliği ve GAP BKİ başkanlığınca finanse edilen Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen "kendi hayatına lider ol" projesi kapsamında zararlı alışkanlıklarla mücadele amacıyla düzenlenen bilgi yarışması final programı Şanlıurfa Barosu konferans salonunda yapıldı. Yarışmaya Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Şanlıurfa Cumhuriyet Baş savcısı Uğurhan Kuş, AK Parti milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, GAP idaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, Baro Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, İl Müftüsü ihsan Açık, Kamu kurum amirleri ve serbest denetim hükümlüleri katıldı.  Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
Bilgi yarışmasında 60 grupta 120 kişi arasından finale kalan Ali Osman Gürcü'nün grubu 70 puanla birinci, Metin Deme'nin grubu 50 puanla ikinci, Gökhan Danış'ın grubu 40 puanla üçüncü oldu.
Amacımız farkındalık yaratmak
Şanlıurfa Valiliği ve GAP İdaresi ve Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığın ortaklaş yürüttüğü "kendi hayatına lider ol" projesi ile bilgi yarışmasını düzenlendiğini belirten Şanlıurfa Cumhuriyet Baş savcısı Uğurhan Kuş, "Bilgi yarışması Ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü kardeşlerimiz gerekse denetimli serbestlik müdürlüğü bünyesinde denetimlerini infaz eden hükümlü kardeşlerimiz arasından seçilen gruplardan kalan üç ayrı finale kaldı. Kendi aralarında yapacakları bilgi yarışmasıdır. Bu bilgi yarışması "kendi hayatına lider ol" projesi kapsamında düzenlemekteyiz. "kendi hayatına lider ol" projesi yaklaşık 5 ay önce değişik faaliyette icraatları hayata geçirdik, projedeki amacımız uyuşturucu, uyarıcı, alkol bağımlılık yaratan ne tür madde varsa bu tür maddelerle alakalı mücadelede farkındalık yaratmak, farkındalık yaratırken de aileleri özellikle ebeveynleri bilinçlendirmek, Gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için önce Anne, ve Baba'nın bu konuda bilinçlenmesi lazım Anne, Baba bilinçlenecek ki çocuklarını eğitsinler ancak bu şekilde başarılı olabiliriz" şeklinde konuştu
Asıl hedefimiz gençleri eğitmek
Başsavcı Uğurhan Kuş,"Kurslar düzenledik ve yaklaşık 7-8 Bin adet kitap dağıttık, Eğitimci yazar Sait Çamlıca eğitim semineri verdi. Bu kapsamda uyuşturucu ile mücadele, sigara ile mücadele, alkolle mücadele bir farkındaılık oluşturduk, bizim asıl hedefimiz gençlerimiz çünkü gençleri eğitirsek bunlara ihtiyaç kalmayacak hükümlü sayılarımız düşecek gençlerimiz cezaevine girmek zorunda kalmayacaktır"dedi.
Bir Baba bana gelip 'Oğlumu ya sen al ya Allah alsın' dediği oldu
Başsavcı Uğurhan Kuş, Aileler bunun farkına varmaları lazım çocukların kaybettiklerinde bazen çok geç kalınmış oluyor. Öyle acılı olaylar oluyor ki içiniz cız eder, Bir Baba bana gelip 'Oğlumu ya sen al ya Allah alsın' dediğini ben biliyorum 'al içeri at yada Allah bunun canını alsın kurtulayım' dediğini ben yaşadım bu çok acı bir durum bunu hiç bir Babaya Allah yaşatmasın sırf uyuşturucu mütalaası olmuş artık uyuşturucu alabilmek için paraya ihtiyacı var. Baba para ver vere para kalmamış artık bıçak kemiğe dayanmış, Babasını öldürme noktasına gelmiş Babası can haliyle bize koşmuş artık bu çocuğu benden alın diyor. Ne kadar acı bir durum toplumumuzun bu duruma düşmemesi lazım bunlar yaygınlaşmamsı gerek eğer bunlar yaygınlaşırsa toplum çöker, onun için aklımız başımıza koymamız lazım herkes elini taşın altına sokacak herkes üzerine düşeni yapacak bu uyuşturucu ile mücadeleyi hep birlikte inşallah kazanacağız"dedi.
 Yapılan konuşmaların ardından Hükümlü ve Denetim serbestliğinden yarışan üç grup yarıştı. finale kalan Ali Osman Gürcü'nün grubu 70 puanla birinci, Metin Deme'nin grubu 50 puanla ikinci, Gökhan Danış'ın grubu 40 puanla üçüncü oldu. Birinci gruba diz üstü bilgisayar, ikinciye tablet ve üçüncü gruba kol saatı hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49