Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Başsavcı Doğan: “Vicdan Sahibi Nesiller Yetiştirmeliyiz”

Şanlıurfa Valiliği, GAP BKİ Başkanlığı’nın destekleriyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcığına bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce Zararlı Alışkanlıklarla Mücadele amacıyla 2. si düzenlenen bilgi yarışması finali büyük ilgi gördü. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen “Kendi Hayatına Lider Ol” projesi kapsamındaki bilgi yarışmasında, 120 hükümlü ve denetimli serbestlik yükümlüsü arasından finale kalan üç grup yarıştı. Jüri üyelerince hazırlanan 10 soruya 8 doğru cevap veren denetimli serbestlik yükümlülerinden oluşan grup birinciliği elde etti.

BAĞLARIMIZI KOPARMIYORUZ

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, bilgi yarışmasına katılanlara ve düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bilindiği gibi “ Kendi Hayatına Lider Ol” projesi, Şanlıurfa Valiliğimiz ve Gap Bölge kalkınma İdaresi Başkanlığı katkıları ile Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı olarak hizmet veren Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce yürütülen bir proje. Bu kapsamda düzenlemiş olduğumuz bilgi yarışması; hükümlülerin gerek cezalarını infaz ederken, gerekse cezalarının infazından sonrada onların topluma kazandırılmalarının sağlanması için gösterdiğimiz çabalara bir örnektir. Bizler, hükümlülerimizin aileleriyle birlikte huzur ve refah içerisinde yaşamalarını sağlayacak birikimler elde etmelerini istiyoruz. Ceza İnfaz Kurumlarından sonra haklarında Denetimli Serbestlik uygulanmasına karar verilenlerle de bağlarımızı koparmıyoruz. Gördüğünüz gibi bilgi yarışması, seminerler veya çeşitli etkinlikler vesilesiyle onlarla sık sık bir araya geliyoruz. Onlara birikimlerimizi aktarıyoruz. Talepleri varsa dinliyoruz. Sıkıntıları varsa bunların çözümü noktasında elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Böylelikle bu kardeşlerimize gelecekte fayda sağlayacak, kendi hayatlarında söz sahibi olabilecekleri bir yaşam biçimi benimsetmeye çalışıyoruz. Kendi hayatlarının lideri olabildikleri, gelecekte bende varım diyerek Ülkemize katkı sağlayabilecekleri, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri, öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.

ZARARLI ALIŞKANLIKLARLA MÜCADELE

Başsavcı Doğan, yapılan çalışmalar hakkında da kısaca bilgiler verirken konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu bahsettiğimiz hususları çıkardığımızda, Ceza İnfaz Kurumları dört tarafı duvarlarla çevrili yapılardan öteye gidemez. Eskiden Ceza İnfaz Kurumlarına alınan mahkumlar, tahliye olduklarında iş bulmakta ve topluma adapte olmakta güçlük çekiyorlardı. Günümüz Türkiye’sinde ise konuşmamda da bahsettiğim gibi bunun tersine işlediği bir sürece girdik. Artık Cezaevleri; hükümlülerin daha cezalarını infaz ederken zararlı alışkanlıklardan kurtulmalarından tutun, eğitim, spor, kültürel faaliyetler ve meslek edindirme kursları ile adeta bir hayat okuluna dönüşmeye başladı. Bunların yanı sıra, Ceza İnfaz Kurumlarımızda bulunan çocuk hükümlülerle diğer tüm hükümlü ve tutukluların zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları, bağımlılığı bulunanların tedavi edilerek bu durumdan kurtulmaları, geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Hepimizin bildiği gibi uyuşturucu, alkol, sigara veya bu gibi zararlı alışkanlıklar geleceğimizi emanet ettiğimiz geçlerimizin ömrünü çalıyor. Bizlere gerekli olan; Devletine, Milletine, Milli ve Manevi değerlerine bağlı, İnsan Haklarına Saygılı, vicdan sahibi nesiller yetiştirmektir. Bunun önündeki en büyük engellerden biride bahsettiğimiz bu zararlı alışkanlıklardır. Hepinizin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğine ve elinden geldiğince bu mücadelemize destek olacağınıza inanıyorum”

FİNALİSTLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sunuculuğunu Sait Koyuncu’nun yaptığı yarışmada finale kalan yarışmacılara düzenlenen törenle ödülleri verildi. Etkinliğe; Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, Cumhuriyet Savcıları Fatih Çam ile Tacettin Kabatepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, İl Müftüsü İhsan Açık, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin ve Müdür Yardımcısı Mustafa Heşe, diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile hükümlüler ve yakınları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49