Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Başlık parasına Urfa güvercini
Şanliurfa’da başlık parasına kuş satılıyor.
Kuş merakının ağır bastığı ve kuşçuluğun meslek edinildiği Şanlıurfa’da, taklacı kuş yetiştiricisi Mustafa Beştaş, yetiştirdiği miski cinsi kuşlarını başlık parası miktarında fiyatla satıyor.
Evlenme çağındaki kızlar için ailesi tarafından istenen başlık parası kadar kuşlarına ücret isteyen Şanlıurfalı taklacı kuş yetiştiricisi Mustafa Beştaş, “Benim kuşlarım çocuklarım gibidir. Çocuklarımdan çok daha fazla zaman harcıyor, ilgi gösteriyorum. Şanlıurfa’mızda kızlarımız evlendirilirken başlık parası isterler. Bende kızlarım gibi sevdiğim kuşlarıma başlık parası istiyorum. Kuşlarımın fiyatı 2 milyardan 15 milyar liraya kadardır. Meraklıları çok. Kuş seven meraklılar parasına bakmaz. Kuşu beğenince parasını da verin alır” dedi.
Gençlik ve spor il müdürlüğünden emekli Şanlıurfalı Kuş Yetiştiricisi Mustafa Beştaş, Şanlıurfa’da kuşçuluğun adeta meslek haline getirilmiş olduğunu, hobi olarak yapanların azınlıkta olduğunu, sanat haline getirildiğini ve kuş meraklılarının komşu illerden gelerek satın aldıklarını, en fazla Gaziantep. Diyarbakır’ Erzurum .İstanbul .Bursa.Ankara.İzmir.dan kuş meraklılarının gelip satın alarak kuşları memleketlerine götürdüklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49