Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Başkanlar Yaralıları Hastanede Ziyaret Etti

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyezgül ve AK Parti milletvekili Halil Özcan Mehmet Akif İnan Eğitim ve araştırma hastanesinde yaralarları ziyaret ettiler.

Hastanede açıklama yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan," Memur Sen de Hak İş Konfederasyonu olarak Birlikte organize ettiğimiz 1 Mayıs Birlik mücadele ve dayanışma günü Şanlıurfa'da ortak kutlama karar almıştık, Bugün de Türkiye'nin pek çok bölgesinden on binlerce arkadaşımız Şanlıurfa'nın en büyük meydanında 18 Mart meydanında 1 Mayıs kutlamaları için toplandılar ne yazık ki sabahleyin Kahramanmaraş'tan hak-iş'e bağlı ÖZ BÜRO İŞ sendikamızın otobüslerinden bir tanesi 30 kişilik küçük bir otobüs Birecik yakınlarında trafik kazası geçirdi. Şu ana kadar bize verilen resmi rakamlara göre 5 arkadaşımızı kaybettik 10 arkadaşımız da yaralı bunların içerisinde durumu ağır yaralı olanlar var. bunlarla ilgili de Şanlıurfa'nın değişik hastanelerinde arkadaşlarımız tedavi altına alındılar. Sendikamızın Genel Başkanı Baki Gülbaba olay yerinde diğer arkadaşlarımızda birlikte Hak-İş yönetim kurulu olarak Şanlıurfa'da bir kriz masası oluşturduk. Bu kriz masası çerçevesinde bundan sonraki süreci açıklamalarına göre sürdüreceğiz Hepimizin başı sağ olsun işçi hareketinin başı sağolsun memur-sen'in başı sağolsun arkadaşlarımızın amacı sadece 1 Mayıs Birlik mücadele dayanışma günü'nde bizimle birlikte olmak sorunlarının çözümü için alanlarda beraber dayanışma göstermekti. Ama ne yazık ki onları bir bölümünü kaybettik Allah rahmet eylesin Acımız büyük hak-iş'in şehitlerini bir kez daha rahmetle anıyorum yaralılarımıza acil şifalar diliyorum

Burada belediye başkanımız, milletvekillerimiz, konfederasyonumuz, Memur-sen genel başkanımız hep beraber buradayız gereken yararları gereken bütün tedbirleri alındı. Sayın valimizin talimatı Sayın belediye başkanımızın çabalarıyla her türlü yapılabilecekler her şey yapılıyor ama kaybettiklerimizi geri getiremiyoruz. Şu ana kadar Urfa'nın üniversite ve diğer hastanelerinde arkadaşlarımız tedavi altına alındılar bizde yaralıları ziyaret ettik, durumlar hakkında bilgi alacağız, ama bazı arkadaşlarımızın durumunun ağır olduğunu biliyoruz. İnşallah onları kaybetmeyiz araç küçük bir araç 30 kişilik bir araç hemen Kısa bir süre önce Birecik'te birlikte 8 otobüsümüz burayı sendikamız tarafından Birlikte kahvaltı yapıyorlar, kahvaltıdan hemen sonra bu olay gerçekleşti"şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise,"1 Mayıs emek ve dayanışma günümüz şölenimiz mateme dönüşmüş durumda sabah alana intikal etmek üzere gelen arkadaşlarımız yolda kaza geçirmiş kazada hayatını kaybeden 5 arkadaşımız var şu 10 yaralarımız hastanede tedavi sürecinde de dua ediyoruz ki içlerinden bir kişi daha kaybetmeyelim hepsi bizlerle olsunlar 1 Mayıs'ta meydanında buluşmak taleplerimizi kamuoyu ile buluşturmak Türkiye'deki 1 Mayıs meydanlarında dünyadaki bütün meydanlara Şanlıurfa'dan peygamberler şerrinden direnişi şehrinden İnsanlığın en köklü Kadim medeniyetin en eski şehrinden ifade etmek istedik bugün bu vesileyle bütün illerden arkadaşlarımız buraya intikal ettiler. Fakat şölenimiz başladı Kısa bir süre meydana gelen üzücü kaza nedeniyle programı yarıda kestik ölenlere Allah'tan rahmet yaralarlara acil şifalar diliyorum"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49