Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Başkan Güven Dünya Kadın Hakları Gününü Kutladı

Çanakkale Savaşı’nda annelerimizin ve ninelerimizin göstermiş olduğu kahramanlıklardan dolayı 5 Aralık 1934 günün dünyada yasal olarak milletvekili seçme ve seçilme hakkı olduğu gün nedeniyle mesaj yayınlanan AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, ‘’O tarihte yapılan ilk seçimlerde 18 milletvekili ile dünyada kadına önem veren ikinci ülke olarak tanındık. Türkiye’mizin son 17 yılındaki AK Parti iktidarlarında ise kadınımızın gücü hayatın her alanında katlanarak bugünlere geldi’’ dedi.

1933 yılında Türkiye’nin ilk kadın muhtarının Gül Esin olarak seçildiğini hatırlatan Başkan Güven, tarihimizin, medeniyetimizin ve Cumhuriyetimizin kadınlara önem verdiğini söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde kadınlara hak edilen değerin verildiğini ve ülkemizin gelişme sürecinde rollerinin güçlendirildiğini de bildiren Güven ‘’hiçbir medeniyet kadını dışlayarak bir şey inşa edemez. Kadim medeniyetimizi, yeniden kadın erkek ayrımı yapmadan hep birlikte, tüm değerlerimizle inşa edeceğiz. ‘’Cennet annelerin ayaklarının altında diyen Peygamber efendimizin cennete giden ilk adımı bizlere gösterdiği dünya hayatımıza, bizler de bu bilince sahip bir milletiz. AK Parti hükümeti olarak 10.Maddesine 2014 yılında “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” maddesi hükümetimiz tarafından anayasamıza eklenmiştir. Ve yine belki de canımızı en çok yakan Kadına Şiddetin önüne geçebilmek amacı ile “Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı” ilk kez 2006 yılında uygulamaya konulmuştur.Kadınlara tanınabilecek tek ayrımcılık pozitif ayrımcılıktır. Biz bu düşünce ile kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirdik. Kadın erkek eşitliği, kadına şiddet, kadının korunması gibi konularda çok sayıda yasal değişikliği hükümetlerimiz dönemlerinde yapıldı. Biz bunlarla övünürken başımızın tacı olan kadınlarımızla ilgili çalışmalarımıza daha da devam edeceğiz. Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti hükümeti, kaynakların eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele etmektedir. AK Parti olarak, bugün milyonlarca üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesiyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günlerini kutluyor, her zaman yanlarında ve destekçisi olduğumuzu ifade ediyorum ” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49