Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Başkan Ekinci Fedakâr Ve Cefakâr Öğretmenleri Unutmadı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle özel bir mekânda çok sayıda öğretmeni akşam yemeğinde ağırladı.  Güvenlik görevlisi Serdal Toprak’ın hain bir saldırı sonrası şehit olması nedeniyle müzikal etkinlikleri iptal eden Başkan Ekinci gecede öğretmenlerle yakından ilgilendi.

Kendisi de eski bir eğitimci olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede bulunan çeşitli okullarda görev yapan öğretmenlerle düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve eşi Ayşe Ekinci'nin ev sahipliğinde özel bir mekânda düzenlenen akşam yemeğine,  Eyyübiye ilçe Kaymakamı Oktay Kaya, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra ilçedeki çeşitli okullarda görev yapan çok sayıda öğretmen katıldı.

Eşi Ayşe Ekinci ile birlikte öğretmenleri kapıda karşılayan Başkan Ekinci öğretmenlere karanfil ve Eyyübiye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketlerini dağıttı. Masaları da tek tek dolaşan ve öğretmenlerle yakından ilgilenen Başkan Ekinci’nin bu tavrı öğretmenler tarafından da takdirle karşılandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci programda yaptığı konuşmada, öğretmenlerimizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı topluma kazandıran en önemli unsur olduğunu belirtti.

“ŞEHİDİMİZ İÇİN MÜZİKAL ETKİNLİĞİ İPTAL ETTİRDİK”

 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘’Öncelikle şehit olan polis memurumuz Serdal Toprak’a Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yine vefat eden bir öğretmenimiz var ona da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu üzüntülü olaylardan dolayı müzik programını iptal ettirdik. “dedi.

“EĞİTİME DESTEK VERMEK BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

Kendisinin de eski bir eğitimci olduğunun altını çizerek sözlerine devam eden Başkan Ekinci, ‘’ Eğitimden sonra başka bir kuruma geçtik. Ama öğretmenlerimizle bir araya geldiğimiz zaman sizlere okullarınıza destek verirken okul çağına ister istemez gidiyoruz. O dönemler de ihtiyaç duyduğumuz eksiklikler vardı. O eksiklikleri giderecek bir konumda bir mevkide bulunuyoruz.  Bu şekilde okullarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de gururlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunun ve öğretmenlerin mesleklerini icra ederken en iyisini yapmakla mükellef olduklarının altını çizen Başkan Ekinci,”Birçok iş yapabilirsiniz, başka mesleklerden olup da mesleğinizi de iyi bir şekilde icra edebilirsiniz ama mesleğinizi eksik yaptığınızda da haliyle sıkıntılar olur ama öğretmenlik başkadır. Öğretmenlikle öğretmen arkadaşlarımızın mesleklerini iyi bir şekilde icra etmemelerini lüksü yoktur zaten. Çünkü sizler öğrenci yetiştiriyorsunuz, geleceklerimizi yetiştiriyorsunuz, geleceğin büyük Türkiye’sini, ülkesini inşa ediyorsunuz. Dolayısıyla temellerin sağlam olması gerekiyor. Temellerin sağlam olmasının da yolu tabii ki sizlerin öğretimden ziyade eğitime önem vermeniz bugün her hangi bir dalda iyi olmaya bilir öğrenci. Ama ahlaklı ise o öğrenci eğer yaşadığı topluma, yaşadığı ülkesine bağlı ise ona her türlü sorumluluğu verebilirsiniz. Belki eksik yapar ama bilerek yanlış yapmaz. Değerli öğretmenlerimiz bu öğrencilerimize tabii ki bir fidan gözüyle bakıyorsunuz ama geleceğin mimarları olarak bakarsanız daha anlamlı olur. Sizlerin birer rol modeli olduğunuzu da biliyorlar. Rol modeli olarak davranırsanız inanıyorum ki öğretmenlerimiz hepsi bu şekilde davranıyorlar. Ve gelecek adına ümit var oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü bir kez daha kutlar eğitim hayatınızda hepinize başarılar dilerim.’’ Dedi.

“BAŞKANI HEP YANIMIZDA GÖRDÜK”

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir’de, ‘’Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Bizler yılda bir defa hatırlandık diye demeyeceğiz arkadaşlar. Sağ olsun her zaman için Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci, gerek öğretmenlerimizin şahsında, gerekse kurumlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında maddi ve manevi desteklerini her zaman yanımızda hissettik. Bu nedenden dolayı bu nazik davetlerinden dolayı da Başkanımızı da teşekkür ederiz. ‘’ Dedi.

“BAŞKAN EKİNCİ’YE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’de, ‘’Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibine eğitime ve eğitimciye verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Başkanımızın ilk günden itibaren bizlere desteği tamdı. Geldiğimiz nokta itibariyle de yapılan çalışmalarla desteklerinin devam edeceği göstergesi karşımıza çıkıyor. Kendilerine hem bu gece için hem de eğitime verilen sonsuz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. “  dedi.

Eğitime verdiği desteklerden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür eden Eyyübiye İlçe Kaymakamı Oktay Kaya ise şunları söyledi: ‘’24 Kasım Öğretmenler gününü en içten diklerimle kutlarım. Bu güzel bir günde bizleri öğretmenlerimizle bir araya getiren Eğitim camiasının dışında da maddi ve manevi desteklerini esirgemedikleri içinde Eyyübiye İlçe Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ediyorum.” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49