Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Başkan Demirkol, Kürkçüoğlu’nun Sergisini Ziyaret Etti
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ressam Nihat Kürkçüoğlu’nun eserlerinin yer aldığı “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa” adlı resim sergisini ziyaret etti.
Başkan Fevzi Demirkol, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa” adlı sergiyi ziyaret ederek, Ressam Nihat Kürkçüoğlu’ndan eserleri hakkında bilgiler aldı. 63 eserin yer aldığı sergideki eserleri beğeniyle inceleyen Başkan Demirkol, Ressam Kürkçüoğlu’nun Şanlıurfa’nın tarihini bu şekilde kayıt altına aldığını ifade etti. Haliliye Belediyesi’nin kültüre ve sanata ilgili olduğunu ifade eden Başkan Demirkol, ziyaret ettiği sergiyle ilgili açıklamasında şunları söyledi:
“Urfa’nın yetiştirdiği değerli sanat üstadımız ve benimde kıymetli ağabeyim Sayın Nihat Kürkçüoğlu’nun resim sergisini birlikte inceleme imkanı bulduk. Haliliye Belediyesi olarak Şanlıurfa’nın tarihini, kültürünü ve inancını yansıtan bu tabloların tüm gelecek nesillere ve şuanda yaşayan halkımıza ulaştırılmasını temin etmek ve kayıt altına almak adına bu tabloların yer aldığı kitap, Haliliye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanmış oldu. Bize bu imkanı verdiği için Sayın Nihat Kürkçüoğlu ağabeyime teşekkür ediyorum. Bu eserler Şanlıurfa’nın tarihini, kültürünü, inancını yansıttığı için Aralık ayı içerisinde İzmir’de sergilenecek. Yine Haliliye Belediyemizin kültür, sanata ve Şanlıurfa halkına olan ilgisinden, saygısından dolayı bu İzmir’deki sergide de yine tüm Türkiye’ye tanıtılacak ve bu eserler kayıt altına alınacak.”
 
Ressam Nihat Kürkçüoğlu ise sergisinin açılmasında ve eserlerinin yer aldığı kitabın hazırlanmasındaki katkılarından dolayı Haliliye Belediyesi’ne ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49