Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Başkan Çiftçi, ‘Şanlıurfa’da İşsizliği Düşüreceğiz’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Urfanatik Gazetesi İmtiyaz sahibi Tahir Gülebak’ı ziyaret etti. Yapılan ziyarette Başkan Nihat Çiftçi, gündem ve büyükşehir olarak yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Kendisinin yaptığı proje ve çalışmalarla tek amacının Şanlıurfa’yı en iyi yere getirmek olduğunu söyleyen Başkan Çiftçi, eleştiri ve algılara rağmen Urfa için doğru bildiği yoldan şaşmayacağının da altını çizdi.

Urfa için bir avantaj olan “Yerelde Kalkınma Modeli” ile Şanlıurfa’nın kangreni haline gelen işsizlik sorununu da ortadan kaldırmak istediklerini ve bunun için de ekip olarak çalışma ve projeleri yürüttüğünü söyleyen Çiftçi, Şanlıurfa’yı her alanda kalkındıracak projelerinin olduğunu bu projelerden bazılarının hayata geçirildiğini bazılarının ise geçirilmesi için gece gündüz demeden kaynak arayışları içinde olduklarını söyledi.

Yerelde Kalkınma Modelinin bazı projeleri hakkında kısa kısa bilgi veren Çiftçi, Karacadağ Bazalt taşının Şanlıurfa ve ilçelerinde kaldırımlarda kullanılacağını, parklar, oturma bankları ve kamelyalarda da Şanlıurfa’nın simgelerinden olup büyük bir zenginlik içeren Urfa taşını kullanacaklarını, Jeotermal seracılığı ve Jeotermal Turizminin geliştirilmesi için de projeler yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı ve Urfanatik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tahir Gülebak, Şanlıurfa için ortaya atılan astarsız iddiaların Urfa’ya ve doğmamış çocuklarımıza büyük zararlar verdiğini söyledi. ‘

‘Dedikoduları bırakıp şehrimize bakmalıyız’

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı ve Urfanatik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tahir Gülebak, “Bugün Şanlıurfa büyükşehir gazetemize ziyaret gerçekten bizi mutlu etti, biz daima urfanatik ailesi olarak kendilerini takip ediyoruz. Gerçekten Urfa için çok güzel şeyler yaptığını düşüncesindeyiz Urfanatik ailesi olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nihat Çiftçi’yi dinledik biz Şanlıurfa’mıza Şanlıurfa hakkında desinler diye lafını kaldıralım. Dernek olarak kaşmer dağını ben bizzat canlı şahidiyim orayı başkanımız kurtardı ondan dolayı ben canlı gördüm Teşekkür ederim başkanıma. Çünkü o bölgeyi en iyi bilen insanlardan biriyim bu tip projelere ufku geniş gençlerin yolu sonunda böyle projelere ihtiyacı vardır sahip çıkalım bütün Urfalılar olarak. Bazı dedikodular vazgeçelim basınıyla, hakkıyla Urfa için ne yapabiliriz bunları öğretelim. Çünkü bu tip insanlar gerçeği görmesine ve söylememiz lazım ki bize projeler her şey Şanlıurfa için olsun diyelim. Tahir Gülebak, Nihat çiftçi a b şıkı demeden Urfa için ne yapılabilir, ne edilebilir basit dedikoduları bırakalım bu hem Şanlıurfa’mıza zarar veriyor hem ülkemize zarar veriyor doğmamış çocuklarımızın ekmeğine sebep oluyor. Sağ olsunlar biz geçmişte bir haber yaptık dağlara eşeklerle Başka yere su götürüyorlardı şuanda sular akıyor bu konuda başkanımıza teşekkürlerimizi söylemek istiyorum başarıların devamını diliyorum.” dedi.

‘Şehircilikte bir kalkınma modeli belirledik’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Tabii konuşulacak konular çok, az önce Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek başkanı Tahir Gülebak dedi Kaşmer Bölgesindeki yapılan planlamaya giriş yaptığı için buradan başlamak istiyorum. Şehircilikte bir kalkınma modeli olarak burada yapmış olduğumuz planlama gecekondu, mahallelerinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Hızmalı, Karakoyun, Şehitlik, Yakubiye, Kalkan, Yeşil direk Onikiler, Ahmet bahçıvan mahallelerdeki fakir fukaraya kaynak olarak bize verilen yer burayı Türkiye'nin bir numaralı planlamasını yapmak en iyi planlamayı yapacağı. Şimdi burada geliştirdiğimiz proje ile biz bu kente kentsel dönüştürmeyi planlıyoruz. Bakanlar kurulu zaten kentsel dönüşümü için burayı bize vermiştir, başka bir şekilde kullanmamalıyız. Bunu da belirtmek istiyorum Bu bir Kalkınma modeli. Çünkü siz gelseniz şehri diğer bir doğal madeni varlıkları var nedir bunlar: Urfa taşı, Nahit taşı biz bu Nahit taşı peyzaj da kullanmaya başladık ve tüm peyzaj ürünlerinde de banklarımızda da, kamelyalarımızda da, oturma gruplarında da saksılarda da birçok alanda Urfa taşında üretiyoruz. Maksadımız yerelden kalkınma modelini gerçekleştirmek artık büyükşehir belediye başkanlığı gerek yapmış olduğu tesisler olsun gerek park içerisindeki yapılar olsun tamamında şuanda yapmış olduğumuz 11 Nisan Camisi, Şanlıurfa’da tüm yapılarımız artık çok değerli olduğunuzu söylemek istiyorum. Bir sebep yok yani yağmur ve güneşi Rüzgârı gördüğünde mukavemet taşlar sertleşiyor bin yıllarca ömürleri gidebiliyor, uzun ömrü ile aynı şekilde yazın sıcak tutuyor ve kışın sıcak tutuyor. Revirse olarak da Türkiye'de en zengini ’de rezervin olduğu yerlerden biride Şanlıurfa. Dolasıyla yine Urfa taşını kullanacak olanda tüm yatırımcıların destek vereceğiz rezerve alanlarında ocaklarda taş çıkarma verimliliği noktasında katkı sunacağız. Bu bir kalkınma modelidir bu sektörü harekette geçirme geçmişte atalarımız yapmış eski tüm tarih evleri Nahit taşları ile yapmışlar, bizden daha iyi düşünmüşler kimse kusura bakmasın. Diğer kalkınma da bazalt taşı Siverek Karacadağ bir bölümü Hilvan’a geliyor, bir bölümü Viranşehir'e gidiyor, bir bölümü de Siverek'te. Karacadağ bazalt taş dünyanın en dayanıklı taşı ve rezerv olarak sadece ve sadece Urfa'da var nerede kullanacağız kaldırım da kullanacağız karar aldık encümen kararı aldık plak haline getireceğiz kaldırımda kullanacağız bin yıl ömrü gidiyor ne aşınıyor, ne kırılıyor buda bir kalkınma modelidir bizde bunu düzenli bir şekilde işletmemiz lazım.” dedi.

Şanlıurfa’da Jeotermal Seracılığı yapılacak

“Urfa bir su şehri sadece Karacadağ bölgesinde Karacadağ içme suyu paketlenmiş tesisler Fırat'ın Kendisinde kaynaklanan Fırat'a dökülen kaynaklar incelenmiş hepsi yapılmış paketlenmiştir. Jeotermal alanlar var onları hem jeotermal turizme çevirebiliriz, hem de jeotermal sera alanına çevirebiliriz. Dokuz bin dönümünü yeterli suyu var sıcak suyu buraya bir planlamayla valilikle birlikte bir şirket kurduk, bu enerjiyi bulan şuana kadar komisyon meclisimizin kararı ile planlanıyor. Yolları beli olacak kuyularda sıcak suyu çıkaracağız, yollara dökeceğiz tüm tarlalara bırakacağız. Alan dokuz bin alan beli olacak alt yapısı sağlanacak o suyu şişeden sera bölgelerine ulaştırdıktan sonra tekrar kuyulara vereceğiz ve kuyuların ömrünü uzatacağız.” Diye konuştu.

‘Başka yerlere gideceğimize şehrimizde jeotermal yatırımlar yapalım’

Yapılması gereken projeler için kaynak arayışları olduğunu söyleyen Başkan Çiftçi, “Yeni kaynak arayışlarımız var, oda komad bölgesinde sıcak su aramaları yapılıyor orayı da mesela jeotermal turizm alanı olur yine tek tek dağlarındaki tarıma uygun olmayan alanlara sıcak suyu taşımak adına orda mesela güzel bir şekilde jeotermal turizm alanı yani oteller yapılabilecek yani sağlık merkezleri yapabiliriz. Çok şey var biz Urfalı olarak gidiyoruz otobana, gidiyoruz Çermik’e gidiyoruz Nevşehir'e, Ürgüp’e bizim jeotermal alanımız var burayı neden işletmiyoruz? Burayı neden tesis yapmıyoruz bu Kalkınma modelinin birini anlatım oda kısa anlatım.” Diye konuştu.

‘Şanlıurfa’da işsizliği düşüreceğiz’

“Sanayi anlamında kalkınma hamlesi var, tarım anlamında kalkınma hamleleri var, şehircilik anlamında kalkınma modeli var birçok kalkınma var bu daha yeni bir kalkınma yeni bir kalkınma anlayışı yerelden kalkınma modelleridir belediyelerin kendi vizyonunu genişletecek kalkınmalar da var.” Diyen Çiftçi, “Arıtma su tesisleri yapıyoruz, katı atıkta enerji üretiyoruz, yol yapıyoruz, çevre yolu yapıyoruz, hepsini yapıyoruz daha da yapacağız. Yeni bir madde işsizliği düşürecek yeni madde çözecek herkesi kalkındıracak hamleler var bunları güzel bir şekilde ekonomiye kazandırabilecek modeller oluşturulduk.” Şeklinde konuştu.

‘Şanlıurfa’nın en büyük projesidir ve hızlı devam ediyor’

Başkan Çiftçi son olarak şunları kaydetti; “Şimdi şuan da iki tane Köprülü kavşak Büyükşehir Belediye başkanımızla Karakoyun Köprülü kavşak ve Narlıdere köprülü kavşak 10 güne kadar trafiğe açılacak alt geçit trafiğe açıldı. Hava şartları iyi giderse 10 günlük bir süre var eğer yağmur olursa 20 gün sürer normal bir şey. Karakoyun Köprülü Kavşağı çalışması çok güzel bir şey onun haricinde 5 tane köprü var insanlar için Urfa için. Proje devasa bir proje Urfa'nın en kapsamlı köprülü kavşağı yapılıyor ve hızlı bir çalışma da var yürütüyoruz. 10 gün sonra biz onu şerit değişikliğine gidiyoruz genişlemiş şeride trafiği vereceğiz ve 10 gün sonra trafik sorunu kalmayacak. Diğer şerit de marta kadar yani seçim öncesi planlanıyor. Tabi koşular önemli sonuçta mevsim itibariyle biraz sürebilir. Çevik kuvvet projesi bize ait alt yapı çalışması büyükşehir belediye başkanlığı yapıyor projenin sahibi karayolları ve orada da çalışmalar devam ediyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48