Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Başkan Çiftçi'den Şenliğe Davet

19-20 ve 21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve Türkiye genelinde yüzlerce projenin katılım göstereceği şenlik için katılacak yaklaşık 300 öğrenci Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile Harran kazı alanındaki geziye katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile hazırlanan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, 19-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak. STEM ve Bilim Merkezini ziyaret ederek şenlik öncesi son hazırlıklarla ilgili bilgiler alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şenliğe tüm gençleri ve aileleri davet etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı TÜBİTAK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Karacadağ Kalkınma Ajansının desteklediği, TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği Türkiye genelinden çok sayıda bilim meraklısını Şanlıurfa'da buluşturacak. Başta Şanlıurfa gençliğinde bilim heyecanını uyandırmak ve bilimsel çalışmalara katılımı teşvik edebilmek amacıyla düzenlenecek şenlik, Turgut Özal Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Mühendislik, sanat, coğrafya, matematik, teknoloji tasarım, robotik kodlama, fen bilimleri, Türkçe, İngilizce, astronomi, geometri ile birlikte 7'si astronomi olmak üzere 20 farklı atölyede her yaştan on binlerce bilim meraklısını aynı çatı altında buluşturacak olan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, geleceğin bilim insanlarına ışık tutacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN ŞENLİĞE DAVET

Açık hava illim merkezi konumunda olan Harran'da öğrencileri buluşturduklarını belirten Başkan Çiftçi: "Burası Sabit Bin Kurra, El Battani, Cabir El Hayyam'ın memleketidir. Kimyada, astronomide, matematikte, sanatta bir çok bilim adamını yetiştiren bir şehir. Gelenekten geleceğe gençlerimizi yürütmek istiyoruz. Atalarımızın izindeyiz. Şanlıurfa'nın tarihi bilim açısından bu kadar zenginken, geleceği de bilim açısından aydınlık olur. Şanlıurfa Valiliği, Harran Üniversitesi, Gap Kalkınma İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret Odası Başkanlığı, Ticaret Borsa Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyemiz olarak Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz. 19 Ekim'de başlayıp 21 Ekim'de bitecek olan bilim şenliğine 65 atölye kuruldu. 8 Sergi alanı, 500 projenin sergileneceği ve uygulanacağı, bilim adamlarımızın söyleşileri olacak. Çocuklarımızın yeteneğini, bilim alanındaki ilgilerini keşfedebilmek için bir kazanç olacaktır. Ben tüm öğrencilerin, ailelerin, ve kurumların dikkatini TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliğine çekmek istiyorum" diyerek tüm aileleri çocuklarıyla birlikte bilim şenliğine davet etti.

Tarihe yolculuk anlamında güzel bir gün geçirdiklerini belirten genç mucitler ise tüm öğrencileri ve ailelerini bilim şenliğine davet ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Urfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48