Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Başkan Çiftçi, Çevik Kuvvet Kavşağı Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Şanlıurfa’ya kazandıracağı Türkiye’nin en büyük köprülü kavşak projesi olan Karaköprü Çevik kuvvet köprülü kavşağında devam eden çalışmalar hakkında Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkan Çiftçi, Belediyenin bazı üst düzey yöneticileri ile birlikte çevik kuvvet kavşağına gelerek basına açıklamalarda bulundu. Kavşağın alt yapısının zamanında tamamlanacağını ifade eden Çiftçi, bir soru üzerine ise Tranbüslerin ise halkın hizmetine sunulacağını ifade etti.

Karaköprü Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı 8 Komuttan Oluşuyor

Çiftçi," Karaköprü Çevik Kuvvet katlı köprülü kavşağımız 8 komutan oluşuyor imar planlama işlerinden bir kavşak ve tüm işlemleri tamamlanmış olup şuan da alanda çalışmalar yürüyor. Son zamanlarda şehrimizde Bir hafta on gündür çalışmaları yapılıyor bu onun içerisine çalışmalar var. Neden bu bilgi kirliliği yayınlanıyor, fakat bilgi kirliliği yayan Arkadaşlarım için bunu yapmış anlamış değilim Evet büyük bir proje gerçekleşiyor bu büyük projeyi Ulaşım Daire başkanlığımız planlandı. Bu büyük projeyi ulaşım komisyonumuz karara bağladı. Bunlar hepsi doğru ve biz yapmış olduğumuz projelerin arkasındayız şimdi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Bu projenin sadece altyapı deplase işleminde karaköprü’nün köprülü Çevik Kuvvet 3 tane çelik hattı 1500 1400 ve binlik hatların de prensesi var. Şimdiden çelik boruları indirmeye başlandı. Bu hattı deplase maliyeti on bin TL büyük bir proje ile karşı karşıyayız. Bu proje Şanlıurfa'nın en önemli en büyük projeler kaldı ki bunun yanında daha önce yine imar Şehircilik Daire başkanlığımız ve emlak istimlak daire başkanlığımız gerekli olan kamulaştırma işlemlerini tamamlamışlardır. daire planı Yani direkt vaziyet projeyi plan üzerinde aplikasyonunu meclisimiz tarafından karara bağlanmıştır. Şanlıurfa kendini aşan bir şehir Şanlıurfa hiç durmadan gidecek Biz vatandaşımızın rahat edebilmesi için çalışıyoruz.

20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na Milli Savunma Bakanlığımızın alanının içerisinde duble yol Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından açılmış oldu, amaç şehrin içerisinde trafiği vermiyelim biraz aksatalık oldu. Köprülü kavşak geç kaldı doğru ama biz daha da geç kalmasını istemiyoruz. Biz geleceğe bakıyoruz arkadaşlarımızla birlikte gerçekten mesai harcıyoruz.

Trambüs Test Sürüşleri Başladı

Trampüs test sürüşleri başladı ulaşım daire başkanlığı tarafından bu testler yapılıyor bunu da bugün yada yarın akşam basınımızla beraber hepimiz sevineceğiz testi yapacağız, acele konuşmaya gerekiyor acele konuşanlar zararlı çıkar. Üretilmiş bir şey küçültemeseniz peynir dilimi değil bu koca bir makineyi 24 metre daha fazla uzun bir makinadan bahsediyoruz.

ŞUSKi genel müdürlüğümüze bu projelere altyapı işlemlerini yapacaklar işlemlerini zamanında güzel bir şekilde yapıyor. Tamamıyla bir ahenk içerisinde koordinasyon içerisinde Şanlıurfa'ya en büyük projeleri Ancak ve ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı getirebilir. Bu kadro yerel Kadro, bu kadro Şanlıurfa'nın evladı olan kadrolar, senin evladı olan kadrolu bu kadar küçük göremezsin, küçük görürsen yarın öbür gün Şanlıurfa halkı seni küçük görecek Bunu unutma. Bu zihniyet meselesidir Biz kendi değerlerini küçük gören bir zihniyete karşı karşıyayız kendi mühendisini küçük gören bir zihniyete karşı karşıyayız kendi üniversite, hocasını küçük gören bir zihniyete karşı karşıyayız kendi Daire Başkanlığı küçük gören bir zihniyete karşıyız, ama biz şunu biliyoruz küçük olan sensin Senin zihniyetin Bu zihniyet yükleyelim açık söylüyorum, Ben Şanlıurfa'nın gelişimine katkı sunan herkese şükran borçluyum minnet borçluyum. Yeter ki Şanlıurfa gelişsin emek veren herkesi tüm kurumları ve kendi daire başkanlıklarına geneline huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Köprülü Kavşak İki Kurum Tarafından Yürütülüyor

iki kurum tarafından yürütülüyor altyapımız bizim normal süresinde gidiyor Karayollarımız projenin diğer ihale kısmını yapmış durumda. Biz projeyi yapmış teslim etmiş durumdayız yani orası yapmış büyüklerinizin firmanın bir taahhüt süresi var bu taahhüt süreyi geçemez burada yapılması gereken noktayı Karayolları tabii ki açıklayacak fakat bize verilen şu an gideceğiz, Şubat ayı gibi geçişi sağlayacak ama büyük bir Köprülü kavşak ancak hani Haziran'a kadar sürer 8 kut Şehrin en önemli kavşağı yapılıyor .Bir de şunu özellikle vurgulamak istiyorum; ya bir Projenin bir süresi vardır Siz bir binayı 4 ayda indirebilir misin 5 ayda indirebilir misiniz özel sektör sürece sizin paranız var indirebilir misin Hayır neden tableler döküldü. Bekleme süresi var kalıp var bilmiyorum inceleme var mı bu ne peki burada yok mu 8 kuttan bahsediyoruz 3 katlı köprülü kavşaktan bahsediyorsun, Yani şimdi halkımız şunu bilmeli büyük proje gerçekleşiyor. Bu proje normal süresinde, işte iş programında, iş süresinde tamamlanır. Biz işimize hakim olan insanlarız Yani kusura bakmasınlar Biz işimizi takip ediyoruz Şanlıurfa 30 Mart'a kadar bu emaneti bize vermiş arkadaşlarımıza vermiş Biz yürütüyoruz en iyi şekilde çalışıyoruz. Fakat şunu görüyoruz şehirde bir takım karanlık gölgeler gölge olarak şehir’e gelmiş durumda bu şehiri kendi gölgeleri noktasında algı operasyonu ve yürütmeye çalışıyor. Hiç kusura bakma Şanlıurfa eski Şanlıurfa değil artık herşey görüyoruz basının önündeyiz net arkadaşlarımızla birlikte biz çalışıyoruz biz üretiyoruz. Biz görevimizi yapıyoruz biz kimsenin çok takdir etmesini istemiyoruz, Ama kimsenin de bizim emeğimizi çalmaya bizim emeğimizi kötüleme gereksiz yerde vatandaş benim amcamın, ablamı hor görme ve onun aklıyla oynamaya hakkı yok. Bunu yapamayacaklar açık söyleyeyim; tarih boyunca hep bu zihniyetle birbirleriyle mücadele halindedir. Ama bu mücadelede her zaman gerçeklik kim çalışmışsa kim gerçekliği savunmuşsa kim doğrunun yanındaysa kim halkın yanındaysa kim şehrini geliştirmesi, o muvaffak olmuştur diğeri muvaffak olamamıştır"şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49