Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Başkan Çiftçi, Akçakale’de “Tarımda Kalkınma Modeli”Ni Anlattı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Önceki hafta Birecik temaslarının ardından dün de Akçakale’ye geçen Başkan Çiftçi, burada sivil toplum kuruluşları, dernekler, kurum amirleri ve gazetecilerle bir araya gelerek ilçede devam eden çalışmaları aktardı.

Başkan Çiftçi, temasları çerçevesinde gittiği Akçakale Ziraat Odasında ise Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan “Yerelde Kalkınma Modeli”nde Tarım konulu başlığa değindi.

Tarımda Şanlıurfa’da yapılması gereken birçok husus olduğuna dikkat çeken Başkan Çiftçi, istişaresinde özellikle bilinçli tarım konusunun üzerinde durdu.

Başkan Çiftçi, görüşme sonrası yaptığı değerlendirmesinde, “Akçakale temaslarımız çerçevesinde Akçakale Ziraat Odası’nı ziyaret ettik. Ziraat anlamında Şanlıurfa, Türkiye’nin önemli bir şehri ve önemli bir yılı da geride bırakıyoruz. Ama bu yıl özellikle yağmurlar sebebiyle çiftçilerimizin bir mağduriyeti var. Bu konuda gerek devlet başkanımız gerekse Tarım Bakanlığımız gerekli tedbirleri aldı ve müdahaleleri yapıyorlar. Bizler de yerel yöneticiler olarak “Yerelde Kalkınma Modeli”nde tarıma ağırlık veriyoruz. Yağış berekettir ama ürünün bir kısmını tarlada bıraktı. Geri kalan zamanda rabbim çiftçimize tarlada kalan ürününü toplamayı nasip etsin. Biz, bir tarım şehriyiz ve ziraat bizim için çok önemli. Tarımdan ekonomimiz dönüyor. Gücümüzü bu bereketli topraklardan alıyoruz. Onun için tarım potansiyeli yüksek olan ilimizde tarımın çok bilinçli yapılması lazım. Onun için yerel kalkınmada çiftçi teşkilatlarımızla yakından ilgileniyoruz. Birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Başkan Çiftçi, ziraat odası ziyaretinin ardından ilçe genelindeki temaslarını akşam saatlerine kadar sürdürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48