Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Başhekim Altay, ‘Şehrin Tek Tüp Bebek Merkeziyiz’

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi düzenledikleri basın toplantısı ile hastanedeki son durum ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. DSİ Misafirhanesinde yapılan açıklamada hastanenin son durumu değerlendirildi. Fakülte ile ilgili bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, hastanelerinin şehre 25 kilometre uzaklıkta olduğunu ve günlük ortalama 3 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi. Şuanda hastanenin yoğun bakım kapasitesinin 170 yatağa çıktığını da belitten Altay, açılan diğer yan yoğun bakım üniteleri ile birlikte toplamda 200’ya yakın bir yataklı yoğun bakım ünitesine sahip olacaklarını belirtti. Şehirde tüp bebek konusunda hizmet veren tek hastane olduklarının da altını çizen Başhekim Altay, bu alanda en büyük çabalarının daha iyi bir yere gelmek olduğunu söyledi. Altay öte yandan organ nakli ile ilgili de konuştu bu alanda hastanenin iyi durumda olduğunu söyleyen Altay, Karaciğer nakli hariç bütün organ naklini yaptıklarını söyledi.

Hekim konusunda en büyük sıkıntılarının yan dal uzman hekimi olduğuna da vurgu yapan Başhekim, bu alanda Türkiye genelinde bir sıkıntının olduğunu ve bununda çözülmesi için Sağlık Bakanlığı ile gereken görüşmelerin yapıldığını söyledi. Söz konuşu Şanlıurfa’nın sorunlu görev bölgesinde olmasına karşı olduğunu da söyleyen Altay, Şanlıurfa’nın bir huzur ve barış şehri olduğuna vurgu yaparak bu zorunluluğun bütün alanlarda kaldırılmasını istedi.

‘Yaklaşık 550 oranında yatak doluluk oranız var’

“Biz şehre 25 Kilometre uzaklıkta olan bir hastaneyiz.” Diyen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, “Günde ortalama 2500 ile 3000 arasında hasta kabul ediyoruz. Yaklaşık 550 oranında yatak doluluk oranız var. 16 yataktan başlayıp bugün 170 yatağa kadar çıkan yoğun bakım ünitemiz var. 8 yataktan başlayıp 80 yatağa çıkan bir yeni doğan ünitemiz var. Şanlıurfa’da ilk kendi bünyesinde Cerrahi yoğun bakım ünitesi var. Bu hafta içinde de kadın doğuma özel bir 8 yataklı yoğun bakım açacağız. Bunlarla birlikte yaklaşık 200 yatağa yakın bir yoğun bakım ünitemiz olacak.” dedi.

‘Şehrin tek tüp bebek merkeziyiz’

“Tüp Bebek ile ilgili şehirdeki tek tüp bebek merkeziyiz.” İfadesini kullanan Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, “Hala devam ediyor bayram öncesinde bir resmi açıklama yapmıştık, şimdi devam ediyoruz ancak daha büyüyebilir miyiz, hastanemizin de tüm diğer birimlerimizin de daha büyüme imkanı var, branş hekim olarak eksikliklerimizin olduğunu gördük. Çünkü biliyorsunuz ben Şanlıurfa’nın bir mecburi hizmet bölgesi olmasını tüm branşlarda bütün kurumlarda karşıyım kendi örneğimde vereyim burada bir ömür boyu geçirilebiliyor. Bu konuda Urfa bir barış şehri Urfa bir kardeşlik şehridir.” Diye konuştu.

‘Dışarıya sevk ettiğimiz hasta sayısı birkaç yüzde bir hastadır’

Başhekim Altay son olarak ise şunları kaydetti; “Biz samimi bir şekilde artımızı da eksiğimizde paylaşacağız, özellikle kanser hastalarının dışarıda çekilen bazı bazı işlemler ve tetkikleri vardır. Kanser tedavisi sırasında hem aile hem de sosyal çevresi çok ciddi etkileniyor bundan, bu hastaların Şanlıurfa merkezde ihtiyaçların giderilmesi için bir merkez açıldı ve şuan aktif olarak çalışıyor. Ama bu konuda elimizdeki hekim sayısı 3’ten 2’ye düştü. Şuan kalan iki hekim ile devam ettiriyoruz yine hekim talebinde bulunduk. Dışarıya da sevk ettiğimiz hasta sayısı fazla değil elimizde istettiklerimiz de var, birkaç yüzde bir hasta gidiyor. Mesela bizim hastanemizde plastik cerrahi branşımız yok, bu Türkiye genelinde ciddi bir azlık var. Bazı branşlarda eksikliklerimiz var, plastik cerrah ötesinde mikro cerrah dediğimiz alanda dışarıya ihtiyacımız oluyor, yeni kurulan birimlerimiz içinde organ nakli birimimiz de kuruldu. Üniversitemiz 4 yıldır aslında ara ara yapılan bir nakildir organ nakili. Yalnız yeni kadrolarımızın eklenmesi ile daha aktif daha güçlü hala gelmişiz.biz hastane yönetimi ve üniversite yönetimi olarak bu alanda çalışmalarımızı tamamladık. Pazartesi gününde sonra 5 ameliyathane odamızı daha aktif ederek bölgenin en geçiş ameliyat hizmeti sunan alan olarak. Hekim uzman konusunda özellikle yan dal Hekim uzmanı alanında sıkıntımızın giderilmesi ile hem sağlık bakanlığı hem de taleplerimizi ilettik. Bunların tamamlanması üzere hastanemiz bir yüzde 20 performans artışı olacak.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49