Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Barışa güvercin uçurdular
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak, Balıklıgöl Platosundaki Amfi Tiyatro'ya kadar olan yürüyüşe dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerin yani sıra, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekilleri ve bürokratların katılımıyla gerçekleşti. mehteran takımının da yer aldığı yürüyüş Balıklıgöl Platosuna kadar devam etti.

Balıklıgöl Platosu’nda son bulan yürüyüş, İstiklal Marşı’nın okunması ve İl Müftüsü İhsan Açık'ın açılış duasıyla devam etti..

Halil İbrahim Buluşmalarının Açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, buluşmaları düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Bu güzel program için her türlü katkıyı veren ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Başta; Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç olmak üzere, bu tür etkinlikler şehirlerin tanıtımına çok büyük katkılar sağlıyor. Aynı zamanda; önemli şahsiyetleri anmak için, anlamak için, yaşantımıza yeniden çeki düzen vermek için önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Şanlıurfa denilince akla Hz. İbrahim geldiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Akdoğan,  "Hz. İbrahim samimiyetinin, ihlasının, mücadelesinin ve Allah katındaki kıymetinin Urfa’nın her zerre toprağına sindiğine yürekten inanıyorum. O’nun, Nemrut’la mücadele azmi Şanlıurfa insanının karakteridir” dedi.

Suriye meselesine değinerek Türkiye'nin bölgede komsularına sahip çıkan bir ülke olduğunu belirten Akdoğan, “Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesi 2 günde bu kadar çok sayıda insanın yer değiştirmesini kaldıramaz, ona kucağını açamaz, kapılarını açamaz. Bunu ancak Türkiye Cumhuriyeti başarmıştır. Bu aziz ve büyük millet başarmıştır" seklinde ifade etti.

Protokol üyeleri ve vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, “Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları vesilesiyle hep birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı insanlık hususuna dikkat çeken Bakan Çelik, “İnsanı diğer canlılardan ayıran 2 temel unsur vardır. Bunlardan biri akıl, diğeri ise vicdandır. İnsanın insana yaptığı zulüm, artarak devam edecektir. Mars’ta hayat var mı yok mu sorusundan önce, dünyada insanlık var mı sorusu çok daha anlamlıdır” dedi.

Halil İbrahim Buluşmalarının açılışında dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri selamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye  Başkanı Celalettin Güvenç, “ Halil İbrahim’in Dergâhına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Ateşin İnsanı, Dostu Yakmadığı Mekandayız.

Hak ve hukuk için daha yaşanabilir, daha güzel bir dünya için Şanlıurfa'da olacaklarını tüm dünyaya haykırdıklarını ifade eden Başkan Güvenç, “Bugün Hz. İbrahim ‘in Dergâhında ,Peygamberlerin makamında yeryüzünün en güzel yerlerinden biri olan Şanlıurfa ‘da ateşin insanı yakmadığı, dostu yakmadığı mekânda sizlerle bir aradayız. Sizlerle 8.defa bir aradayız. İyilik hareketlerini tebrik etmek için, mazlumların, mağdurların gariplerin yanında olduğumuzu Dünya’ya haykırmak için bir kere daha İbrahim’in makamındayız. Ve bir kere değil bin kere daha, son ana kadar gücümüzün sonuna kadar; dosta ve düşmana, mazluma ve zalime, doğuya ve batıya, güçlüye ve zayıfa hak için hukuk için daha adil daha yaşanabilir, daha güzel bir dünya için burada olacağımızı hep beraber bir kere daha haykırıyoruz” dedi.

Güvenç, Yeryüzünün Türkiye'nin medeniyetine , şefkatine ve hoşgörüsüne yeniden ihtiyacı olduğunu belirterek," Onun için toplanacağız. Ortadoğu için toplanacağız, Erbil için toplanacağız, Bağdat için toplanacağız, Şam için toplanacağız, Telabyad için toplanacağız, Kobani için toplanacağız. 6 aylıkken öldürülen çocuklar için toplanacağız. 70 yaşında evinde öldürülen,ihtiyarlar için, kadınlar için, analar için,babalar için Şanlıurfa olarak ayakta olacağız.Türkiye için ayakta olacağız.Reis-i Cumhurumuzdan, Belediyedeki hizmetlerimize kadar hep birlikte kenetlenip bu dünyaya, bu vefasız dünyayı,bu zalimlere dur demeyen dünyaya karşı bunlara inat buradayız diyeceğiz. İyilik için,kardeşlik için,sevgi için, buradayız diyeceğiz”  dedi.

Konuşmasını, iyiliğin tüm dünyaya yayılması temennisiyle tamamlayan Başkan Güvenç, “Bu coğrafyada, Şam'da,Bağdat’ta, Urfa’da, Diyarbakır’da barışın bozulmasına,kardeşin kardeşi öldürmesine artık izin vermeyeceğiz.Çocuklarımız bizden daha yaşanılabilir bir bölge istiyor.Kardeşlik istiyor,barış istiyor,bunu bize bir görev olarak veriyorlar.Allahın izniyle bunu başaracak güçteyiz,iradedeyiz ve inançtayız.Bu düşüncelerle hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Başta; Başbakan Yardımcım Yalçın Akdoğan ve Sayın Bakanım Faruk Çelik olmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum.Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.Allah tüm mazlumların ve bizim yar ve yardımcımız olsun " seklinde konuştu.

Milletvekilleri adına söz alan Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman da kısa bir konuşma yaptı. Protokole ve vatandaşlara seslenerek, iyiliğin Kalbinden herkesi selamladı. Ayrıca, Törenin sonunda barışı simgeleyen beyaz güvercinler özgür bırakıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48