Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Balın sağlığa büyük etkisi var
Sağlığa olan faydalarıyla insan hayatında önemli bir yere sahip olan bal, başta kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon olmak üzere birçok hastalığı önleyerek, vücudun dinç kalmasını sağlıyor.
 
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yerini alan bal, kahvaltı ürünü olmanın yanında vücuda çeşitli faydalar sağlıyor. Bal çeşitlerinin artması üzerine vatandaşların temkinli ve tedbirli olması gerektiğini söyleyen bal satıcısı Selami Demir, kaliteli balların tüketilmesinin insan vücuduna çok fayda sağladığını söyledi. Şeker yardımıyla yapılan balların insan vücuduna zarar verdiğini ve çeşitli hastalıklara yol açabileceğini söyleyen Demir, vatandaşların bal alırken, kaliteye dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Kaliteli ve orijinal balın birçok hastalığa şifa olduğunu söyleyen Demir, “kaliteli bir şekilde üretilen ballar, içerisinde birçok minerali bulundurduğu için insan vücudunun zinde kalmasını sağlıyor. Sabahları kahvaltılarımızda tükettiğimiz bala dikkat etmemiz lazım. Şeker karışımıyla yapılan balların tüketilmemesi gerekiyor. Zira saf olmayan ballar, sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Orijinal ballar, böbrek hastalığı, kalp çarpıntısı gibi birçok hatalığın önüne geçiyor. Balın vücut sağlığındaki önemi büyük fakat saf bal tüketilmeli” ifadelerini kullandı.
 
Sürekli arı beslediğini ve ürettiği balları sattığını söyleyen Demir, bal çeşitlerinin son dönemlerde arttığını ve vatandaşların sahte ballara itibar etmemesi gerektiğini söyledi. Kent merkezinde bal satarak, geçimini sağlayan 60 yaşındaki Demir, küçük yaşlardan itibaren arı beslemeye başladığını ve bal ürettiğini söyleyerek, “uzun yıllardan beri bal işiyle uğraşıyorum, bu zamana kadar sattığımız ballardan tek bir şikayet bile almadım çünkü; sattığım balları ben kendim üretiyorum. Arılarım var, onlardan elde ettiğim balları satıyorum. Saf bal olduğu için birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Bal, çeşitli ağrıları da anında dindirebiliyor. Özellikle çocukların bal tüketmesinde büyük fayda var. Saf şekilde elde edilen ballar, vücut gelişiminde büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49