Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Balıklıgöl Hastanesinde 'Çocuk Acil' Açıldı
Şanlıurfa’da yaklaşık bir ay önce uygulamaya konulan uzman doktorların mesai saatleri dışında saat 17:00 ile 20:00 arasında acillerde de poliklinik hizmetleri vereceği ardından Şanlıurfa Balıklıgöl hastanesinde acillerdeki yoğunluğun giderilmesi için açılan Çocuk Acilini sabah saatlerinde ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Himmet Durgun, Urfa’daki sağlık sorunlarına da değindi. Şanlıurfa’ya ortalama 10 bin sağlık çalışanı ile vatandaşlara hizmet verdiklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Himmet Durgun, Urfa’nın en büyük sorunu olan doğum sorununu çözmek için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası olan OSM binasında ve eski fakülte hastanelerinde Kadın Doğum birimlerinin açılacağını söyledi. Himmet Durgun, personel sıkıntısına da değindi, gelen çalışanların durmadığını itiraf eden Durgun bunun en büyük sebebinin ise başka illerde günde ortalama 50 hastaya bakan bir çalışanın Urfa’ya geldiğinde yoğunluktan dolayı günlük 200 hastaya bakmasına bağladı.
‘Balıklıgöl devlet hastanesinde çocuk acilini çektik’
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut, “Yaklaşık bir ay önce Şanlıurfa merkezdeki ve ilçelerdeki hastanelerde uygulamaya başladığımız acil servislerde uzman doktor arkadaşlarımızla 17.00 ve 20: 00 saatleri arasında mesai dışında Poliklinik uygulamasını yaklaşık bir ay önce başlatmıştık. Bu uygulamada hasta ve çalışanın memnuiyeti ve şimdi artık bundan sonra yaklaşık üç gün önce gelen genelgede bu uygulama tüm Türkiye çapında faaliyete geçti. Bu çerçevede yine Balıklıgöl devlet hastanesinde biz çocuk hastalarımız için acil servisi açtık kısa bir sürede arkadaşlarımız haletti kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada Balıklıgöl hastanemizde ameliyat uzmanımız, çocuk hastalıklar uzmanımız ve diğer personel arkadaşlarımızla beraber inşallah çok daha geniş alanda daha iyi şartlarda hizmet vereceğiz hayırlı olsun.” dedi.
‘Urfa’da 10 bin sağlık çalışanı var’
“Şanlıurfa için şöyle diyebilirim yaklaşık 10 bin kişilik sağlık personeli ile biz Şanlıurfa’daki yaklaşık 2.5 milyon kişiye hizmet veriyoruz.” Diyen Himmet Durgun, “Yılın 8 milyon kişiye hizmet veriyoruz bizim tek gayemiz vardır insanlara hizmet vermek. Bu hizmeti sunarken elbette aksaklıklar olabilir, sıkıntılar olabilir ama bunun çözümü şiddet değildir. Şanlıurfa’da personel istihdam sıkıntılar var ve burada görevini tamlayan personellerimiz başka illere gitmek istiyor. Sağlıkta bunu iyice körüklüyor dolayısıyla biz bu konuda hastalarımızda biraz daha anlayış bekliyoruz, biraz daha tolerans bekliyoruz kesin olan şu ki biz onlar için varız, onlar için çalışıyoruz onlara hizmet veriyoruz.” Diye konuştu.
“Çocuklarla ilgili şöyle bir çalışmamız var Şanlıurfa’da doğum oranları Türkiye ortalamasını iki kat fakat çocuk merkezlerimiz, çocuk servislerimi ve doğum servislerimizin sayısı merkezde tek bir hastanede veriliyor. Bunun çözümü için biz hızlıca yarında inşallah bunun için bakanlıkla bir toplantımız olacak OSM hastanesi de ve eski fakülte binasında biz hızlı bir şekilde Kadın Doğum Çocuk hizmetini vermeye başlayacağız ki birden fazla noktada hizmete verebilelim. Hem de ulaşılabilirliği sağlamış olalım insanlar tek bir ulaşım vasıtasıyla Kadın Doğum ve diğer yerlere ulaşabilsinler.” Şeklinde konuştu.
Himmet Durgun son olarak şunları kaydetti; “Personellerin Şanlıurfa’dan gitmelerin nedeni ise bu kısır bir döngüdür. Ankara şartlarında günde ortalama 50 hastaya bakan bir çocuk doktoru ile burada aynı şartlarda yaklaşık günde 200 hastaya bakıyor. Bu çok yoğun bir iş demek, stres demek tabi bu sağlıkta şiddette işin üstüne eklendiği zaman kimse gelmek istemiyor.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49