Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Bal Fiyatları El Yakan Cinsten
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan bala taleb gün geçtikçe azalıyor.
Kahvaltılarda mutlaka yerini alan bal sahte balların çıkmasıyla sofralarda yeri boş kaldı.
Daha çok çocukların ve yaşlıların tükettiği bal adeta ilaç niyetine kullanılıyor. Soğuk algınlığına, öksürüğe, kabızlığa ve mideye iyi gelen bal adeta koruyucu özelliği taşıyor.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Sarayönünde 10 yıldır arıcılık yapan Abdullah Yunusoğlu Kitap okuyarak arıcılık işine girdiğini belirtti.
Yunusoğlu ,2 yıldır Urfalı vatandaşlara Hakkari yüksek ovada ürettiği şekersiz saf kaliteli balı tanıtmaya ve pazarlamaya çalışıyor.
Urfalı vatandaşlarının eskisi gibi bal alışkanlıklarının olmadığını belirten Yunusoğlu, “Urfalı vatandaşlarımızda pek bal alışkanlığı yok kahvaltı kültürlerinde yine sofralarda bal yer almıyor. Türkiye de sahte balların çıkmasıyla halkın bala karşı bir güveni kalmadı ama baldan anlayan insanlar bala merakı olup ta anlayan insanlar gelip bal alıyor” dedi.
Bal Çeşitlerinin de bol olduğuna değinen Yunusoğlu,” Beş çeşit bal çeşidi var. Biz yılda üç dört yere gidiyoruz mersine gidiyoruz. Diyarbakır’a gidiyoruz. Bal topluyoruz. Yayla balı, Portakal balı ve Muğla da ürettiğimiz çam balı tercih edilen bal çeşitleridir.”dedi.
GERÇEK BALIN ANLAŞILMASI ZOR
Gerçek balın anlaşılmasının çok zor olduğunu vurgulayan Yunusoğlu teknolojinin ilerlemesiyle anlaşılması imkansız hale geldiğini belirterek şunları söyledi;
“Balın gerçek olup olmadığını damak zevkiyle anlamanız mümkün değil. Çünkü teknoloji o kadar gelişti ki sahte ballar gerçek olan ballardan daha cazip ve al benisi daha fazla ya tahlille anlaşılır ya da insanın vücut tecrübesiyle balın faydasını görüyorsa o bal gerçek baldır.”
BAL FİYATLARI EL YAKAN CİNSTEN
Bal fiyatlarının yüksek olması vatandaşın elini yaktığını belirten Yunusoğlu, 30 lira olan balın tercih edilmemesi gerekildiğin belirterek şunları söyledi;
“Bal fiyatları 30 liradan 60 -70 liraya kadar çıkıyor tabi 30 liraya bal yemesine karşıyım 30 lira olan balları almayın çünkü onlar sahte oluyor. Sahte bal yemektense reçel, bekmez yiyin daha iyi” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49