Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Bakanlar Şanlıurfa’da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte bu akşam Şanlıurfa’ya geldi. Tümsiad’ın Düzenlediği toplantıda  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi  Eker,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve bürokratlar eşlik etti.
Şanlıurfa’ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker “Barış Sürecine” ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Eker “barış sürecine” ilişkin, “aramızda geçmişte yaşananları unutarak birlik ve beraberliği gerçekleştireceğiz” dedi.
Mehdi eker,  Şanlıurfa medeniyetlere merkez olmuş kadim bir uygarlık ve bugünde özellikle son 10 yıl içerisinde olağanüstü bir performans gösteriyor, gelişiyor büyüyor ekonomisi, ticareti ve sanayisiyle. Büyük bir başarı ortaya koyuyor. Kuşkusuz tümsiad başta olmak üzere, Şanlıurfa’daki iş adamlarımızın, sanayilerinin, yatırımcılarının çiftçilerinin büyük payı var.
Biz hükümet olarak Türkiye’nin demokratikleşme ve gelişme çabası içerisindeyiz. Aynı zamanda sosyo-ekonomik olarak daha iyi bir noktaya gelmesi için bir çok  projeyi hayata geçirdik. O nedenle türkiye son 10 yıl içerisinde bir çok ülkeyi kıskandıracak önemli çabaların sergilendiği bir ülke haline geldi.
Tarım bu bölge için çok çok önemli bu bölge hız ademden beri insanlığın yaşadığı bir bölge. Hz İbrahim’in döneminden beri bereketli topraklar üzerinde üretim yaptığı bir tasarımsal gıda merkezi. Dolayısıyla tarım sektöründeki gelişme bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çok önemli. Çünkü güneydoğu Anadolu bölgesinin özellikle Şanlıurfa’nın fırsat akanı tarım ve hayvancılıktır. Eğer burada sınai markalar ve ticari değeri yüksek markalar geliştirilecekse Şanlıurfa’nın tarım ve hayvancılık potansiyelini çok iyi değerlendirmesi gerekiyor.
Şanlıurfa’da 60 bin çiftçi var. 950 bin hektar arazi üzerinde üretim yapıyor. Şuanı kadar  9.5 milyon bu çok önemli bir potansiyel. 59 çiftçi 1 yılda 110 trilyon para alıyordu 10 yıl önce. 2012 yılı içerisinde Şanlıurfa çiftçisi karşılıksız hibe destek olarak aldığı para 693 milyon lira 110 milyon iken şimdi yaklaşık 700 milyon.
Biz bakanlık olarak 182 tarıma dayalı  tesisi kurdular. yatırım tutarının %50sini hibe olarak geri verdik. 53 tane sera var. Yani Şanlıurfa’yı yeni bir potansiyel imkan ile tanıştırdık
MÜJDE
Bu yıl için Şanlıurfa’nın müracaat ettiği 33 tesisi programa ilave ettik. Bunların her biri hem istihdam yaratıyor hem de katma değer sağlayarak çeşitli markalar ortaya çıkıyor. Bu 33 tesise 10 milyon tl hibe veriyoruz. Bu
Gap eylem planı çerçevesinde gap şehirleri  içerisinde 50 baş üstü hayvancılık işletmeleri tesis edenlere %35 ila %40 arasında hibe destek veriyoruz. Buğday bu desteklemeler, hibeler, tesisler, projeler Şanlıurfa’nın tarım ve hayvancılığını çok iyi bir dereceye getirmek için çok önemli. Türkiye’nin başka bir ili bu konuda Şanlıurfa ile yarışamaz. Türkiye2nin en büyük organize besi bölgesinin temelini atacağız.
SÜREÇ KONUŞMASI
Biz Türkiye’nin bütün meselelerini çözme kabiliyetine sahibiz. İnsanları kavimlerine ve etnik yapılarına göre ayırmayı reddettik. Yaşayan bütün etnik kimlikleri bizim kardeşimizdir. Hepsiyle birlikte mutluyuz ve daha büyük bir Türkiye hayali kurma içerisindeyiz. Aramızda geçmişte yaşananları unutarak bir birlik ve beraberlik gerçekleştireceğiz. Yaşadığımız süreç böyle bir süreç. Biz zor olana tabiyiz kolay olana değil. Milletimizin desteği ve duasıyla başaracağız. Bu meseleyi çözeceğiz. Türkiye bu meselesini çözerek geleceğe emin adımlarla yürüyecektir.
BAKAN ÇELİK:
Dünyada güzel şeyler olmuyor. Bölgemizde ve etrafımızda güzel şeylerin cerayn etmediğini hepimiz biliyoruz ama Türkiye’de çok güzel şeyler oluyor. Özellikle yarın atacağımız temel çok önemli. 2 yıl önce verdiğimiz sözü yarın yerine getireceğiz.
Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Türkiye normalleşiyor. Türkiye normalleşme öncesi dönemlerde çok ciddi problemler yaşadı. O problemlerin bugüne yansımasını hepimiz gördük. Türkiye demokratikleşiyor ve sorunlarını çözmede her adımı atıyor. Türkiye kendi içindeki olumsuzlukları bertaraf edece ve Türkiye’nin önünde engeller kalmayacak.  Yoksulluk rakamları aşağıya doğru gidiyor. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi konusunda önemli veriler var elimizde yani her anlamda Türkiye’de güzel şeyler oluyor tüm bunlar vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştirdik.
6 bölge olarak önemli bir teşvik paketi gündeme girdi Şanlıurfa 6. Bölgede yani en avantajlı sıralamada. Şanlıurfa gelişiyor Şanlıurfa bugün yatırımcıya yer bulmada sorun yaşıyor.  Konuşmalardan sonra plaket törenine geçildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48