Öne Çıkanlar sosyal medya sergı Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bu haber kez okundu.

Bakan Koca, Bayram Sonrası Yeni Uygulama Başlayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katıldığı ve saat 14:00'da başlayan Bilim Kurulu toplantısı ardından Bakan Koca önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Sağlık güvenliği pandemi koşullarında hayatımızın temel kavramlarından biri olacaktır. Çilesiz tedbir olmaz. Bu mücadele pek çok insanın hastalığa karşı bizzat mücadele etmesini önlemiştir.

Vaka sayısı binin altına düştüğünde, bu düşüş nihai başarının işaret fişeği olacaktır.

Salgına karşı aldığımız tedbirler toplum tarafından kabul gördü. Hayatı yeniden planlıyoruz. Bahar havasını ve Ramazan coşkusunu tam yaşamıyorken, sözlerimin daha umut dolu olmasını isterdim ama gerçek böyle değil. Umut tedbirleri geçersiz kılmasın. Risk hala dolaşımdadır.

Hasta sayısının azalması sizin için tedbirlerin önemsenmemesi anlamına gelmiyor. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak, sonra daha rahat olabiliriz. Bu bayramı eski bayramlar gibi kutlarsak, hastalık tırmanabilir.

Mücadelenin daha ne kadar süreceğini bilemediğimiz için hayatı yeniden planlıyoruz. Mücadelenin birinci döneminde başardık, bu döneminde de başaracağımızdan kuşku duymuyorum.

HES KODU NASIL ALINIR?

Mobil uygulama üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak. Önümüzdeki günlerde HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49