Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Bakan Fakıbaba ve Lütfi Elvan Şanlıurfa’ya Geldi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kurtuluş Müzesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ev sahipliği yaptığı sergi ve ödül törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: BU TOPRAKLAR UĞRUNA NE BEDELLER ÖDENDİĞİNİ BİLİRİZ

Yoğun ilginin olduğu programda davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Nihat Çiftçi, "98 yıl önce bu topraklarda ecdadımız bu cennet vatanın düşmanın ayakları altında kalmaması uğruna çocuğuyla, kadınıyla, genci ve yaşlısıyla bir olup bize emanet bırakmışlardır. Ecdadımızın rahat uyuması gerekiyor. Evlatları olarak biz bu memlekete ne bedeller ödendiğini biliriz. Geçmişte Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz'dan ve şimdide Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonundan biliyoruz. Tüm bu bilinçle tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

BAKAN FAKIBABA: 11 NİSAN BİR KURTULUŞ RUHUDUR

Daha sonra Urfa'nın Kurtuluşunda halkın bir bütün olarak hareket ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "11 Nisan bir kurtuluş ruhudur, umudun, fedakarlığın, büyük düşünmenin, kararlılığın, teslim olmamanın, direnmenin ve birlik olmanın adıdır. Şehirlisi, köylüsü ile karanlığı aydınlığa, karamsarlığı umuda dönüştürmenin adıdır" diye konuştu.

BAKAN ELVAN: 11 NİSAN, URFA'NIN BAHARIDIR

Şanlıurfa'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise, "Bugün 11 Nisan. Urfa'nın bahadırı. Bu bahar başka bahara benzemiyor. Bu bahar kurtuluş baharıdır. 98 yıl önce 12'lerin öncülüğünde, o yiğit insanlarımız topraklarımızı düşmanlardan kurtardı" şeklinde konuştu.

VALİ ERİN GENÇLERE SESLENDİ

11 Nisan tarihinde okulların tatil edilmesinin nedenini tüm gençlerin etkinliklere katılarak 11 Nisan ruhunu iyi tanımasından kaynaklandığını belirten Vali Abdullah Erin de "Bugün okulların tatil edilmesinin nedeni; çocuklarımızın ve gençlerimizin 98 yıl önce ecdadımızın öncülüğünde ortaya konulan o cesaret o kahramanlığın hissedilmesi ve anlaşılmasına vesile olması içindir" dedi.

İL BAŞKANI BEYAZGÜL: GEÇMİŞİMİZİ İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR

Son olarak bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, "Anadolu geçmişte defalarca haçlı seferlerine maruz kaldı ve hepsi püskürtüldü. İşte bundan 98 yıl önce Fransızlar Urfa'ya gelmişler. Burada sormamız gereken şu; Bu topraklara ne yapmaya geldiniz. Geçmişte haçlı orduları nasıl geri döndülerse o gün Fransızlar da aynı şekilde geri döndü" ifadelerini kullandı.

Program daha sonra resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49