Öne Çıkanlar elektrık Ahmet Demir Sağlık Bakanlığından 143 ilacın pasife alınmasıyla ilgili açıklama Zabıta Haftasını Kutladı Eczanelerde Yeni Dönem!

Bu haber kez okundu.

Bakan duyurdu: Hayvanlar üzerinde testlere başlandı

Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Varank, Türkiye'de üretilen PCR kitlerinin ihracatının yapıldığını söyledi. Aşı çalışmaları hakkında da konuşan Varank, hayvanlar üzerinde deneylerin başladığını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank,"Öncelikle kendi ihtiyacımızı gidereceğiz. Cihaza talep oldukça fazla. Ev tipi solunum cihazı ihracı başladı. Medikal ürünlerin yurt dışına satışı yeniden serbest.

Yeni nesil tanı kitleri için de güzel haberler var. Nanoteknoloji esasına dayanan dünyada ilk kez kullanılacak hızlı test kiti projelerini hazırlıyoruz.

Hızlı tanı kiti için Haziran ayında bir protitip hazırlanacak.

KORONAVİRÜS AŞISI NE ZAMAN?

Virüs daha ülkemiz sınırlarına girmeden önce bilim insanlarımızla toplantı yapmıştık. İlaç ve aşı geliştirilmesi için bir platform oluşturmuştuk. Aşı ve ilaçla ilgili projeleri değerlendirmeye aldık.Aşı konusunda 17 farklı firmayla temas halindeyiz. Bilim insanlarımız ve üniversitelerimizle sıkı iletişim halindeyiz. Şu anda bunu buradan ilk kez duyurmuş olayım; Üç üniversite hayvanlar üzerinde teste başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49