Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Bakan Çelik ve Eker Tarihi Hanların Açılışını Yaptı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda ve Tarım Bakanı M.Mehdi Eker, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcıları ve diğer devlet erkânının katılımıyla düzenlenen törende restorasyonu tamamlanan 3 tarihi hanın yeniden canlandırılmasına dikkat çekildi.
Bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya ve yok olmaya yüz tutmuş tarihi hanların restore edilerek turizme kazandırılmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Fakıbaba, Şanlıurfa’da toplam 11 tarihi hanın bulunduğunu bunlardan 3 tanesini restore ederek turizme kazandırdıklarını söyledi.
8 adet tarihi handa ise mülkiyet sorunundan dolayı restore edemediklerini kaydeden Fakıbaba, “Göreve geldiğimiz günden bu yana fiziki ve sosyal belediyeciliğin yanı sıra Eski URFA diye adlandırdığımız 14 mahalle, tarihi çarşılar ve hanlara ayrı bir önem verdik. Yıkılmaya yüz tutmuş tarihi hanları restore ederek turizme kazandırdığımız gibi Şanlıurfa’yı müzeler kenti yapmak için elimizden gelen gayreti sarf ettik” dedi,
Tarihi Mahmutoğlu Kulesi’nin kent müzesine dönüştürülmesi, Müzik Müzesi, Mutfak Müzesi v.s mekânları Urfa’ya kazandırdıkları ifade eden Fakıbaba, “Eski Urfa olarak adlandırdığımız sokaklarda zemin kaplamalardan tutun diğer belediyecilik hizmetlerini yürüterek bu değerlerimizi turizme kazandırdık. Haleplibahçe ve Kızılkoyun Projesi’nde açığa çıkarılan mağaraları da unutmamak gerekir. 3S,5M,3T formülüyle Şanlıurfa’yı su, sur ve sokakların kenti, müzik, mağara, mutfak, meydan, tarım, ticaret ve turizm kenti olarak dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Şanlıurfa Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetleme Teknik Elaman Bürosu (KUDEB) tarafından restorasyonu tamamlanarak yine bölge esnafının hizmetine sunulan tarihi hanların turizme kazandırılmasının önemli bir hizmet olduğuna dikkat  çeken Gıda ve Tarım Bakanı M.Mehdi Eker “Ben şahsım adına ve siz Urfalılar adına Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba ve ekibine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba’nın AK Parti”ye katılım sağlamasının ardından ilk kez geldikleri Şanlıurfa’da belediyenin yapmış olduğu hizmetleri bir bir hizmete açmanın duyduğu mutluluğu ifade etti.
 Bakan Çelik, “Bu ziyaretimde olduğu gibi bundan sonraki ziyaretlerimde de Şanlıurfa Belediyesi’nin kente kazandırdığı hizmetleri düzenlenen görkemli törenlerle inşallah sizlerle birlikte hizmete açacağız. Restorasyonu tamamlanarak tekrar tarih yüzüne çıkarılan hanların diğer 8 tanesinde yaşanan mülkiyet sorunlarının en kısa sürede çözümlenerek restorasyonunun tamamlanması için gerekli çalışmaları yapacağımı müjdeliyorum” şeklinde konuştu.
 Ardından Gazelhanların Piri Merhum Kazancı Bedih’in türküleri eşliğinde ilk önce Hacı Kamil Hanı ardından Mençek Han ve Aslanlı Han’ın açılışı yapıldı ve esnafı ziyaretleri yapıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49