Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Baba ve Oğul’un Güvercin Hobisi
Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak belirtilen Balıklıgöl’de Kuşçuluk yapan baba oğul vatandaşın ilgisini topluyor.
Okulların tatil olmasıyla zamanını güvercinlerle geçiren Hasan Sağır, babasıyla ve güvercinlerle geçirdiği zamanı çok sevdiğini belirtti.             
Çoğu çocuğun yarıyıl tatilinde babasına işlerinde yardım ettiğini söyleyen Sağır, “Bende tatilde babamla zaman geçiriyorum. Güvercinlere yem veriyorum uçuruyorum onları izlemek çok güzel” dedi.
Küçüklüğünden bugüne kadar güvercin beslediğini söyleyen Sağır, “10 yaşından belli güvercin besliyorum. Şanlıurfa’da güvercinlere karşı çok büyük bir sevgi var o sevgi bendede var” dedi.
Güvercinin pek çok çeşidini beslediğine değinen Sağır güvercin çeşitlerini şöyle sıraladı;
“Bende olan güvercin çeşitleri Şafra, Karagöz, Bağdadı, Aynalı, İspir, Macar, Keşpir, Taklacı, Angut, Şarabı, Cüppe, Karabaş ve Posta güvercinlerim var.”
Kış Akşamları saat dörtte güvercin besleyenlerin güvercinlerini uçurduklarını söyleyen Sağır, “ Kışın akşam 4 gibi herkes güvercinini uçurur, karışma yaparlar ve avlama başlar herkes bir biriyle saittir. Yani hiç kimse güvercinleri bir birine vermez. Genelde avlamada ulp diye bir aksesuar kullanılır uçurmada ise siyah bez kullanılır. çünkü güvercinler bu siyah bezden çok korkar ve geri uçar.”
Güvercinleri mısır ve buğdayla beslediklerine değinen Sağır, “ Kışın kuşları sıcak tutsun diye ağ darı veririz.  Hastalandıklarında ise nidazol şurup ve tetra denilen ilaçlar veririz.”
Sağır, posta güvercinlerini eskiden mektup göndermekte kullanıldığını bu güvercinin 6 saat havada kalabildiği ve çok sadık oldukları belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49