Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Baba Hayri’yi  Tanımak
Şanlıurfa’nın ünlü eski futbolcu, yorumcu, gazeteci Hayri Ülgen’in “ Baba Hayri” kitabı Cumartesi günü Belediye Sergi solunun da düzenlenecek imza günü ile Şanlıurfa’lılara tanıtılacak  
 
Futbol aşkı için Urfa’dan kaçıp Lâleli’de komilik yapmaya başlayan Hayri Ülgen’in zorlu İstanbul macerası futbolculukla devam eden yaşantısı kısa hikâyelerden oluşan ‘Baba Hayri’ adıyla kitaplaştırıldı.
 
İstanbulspor, Çapaspor, Tekirdağspor, Fenerbahçe, Samsunspor, Sarıyer ve Vefa gibi takımlarda forma giyen, amatör olarak top koştururken A Millî Takım’a çağrılan ilk futbolcu olan Ülgen’in kitabını okurken, Urfa’dan İstanbul’a, 1950’li yıllardan 2000’li yıllara yolculuk yapıyorsunuz. Ülgen, fotoğraf ve belgelerle desteklediği kitabında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile futbolculuk döneminde başlayan ilişkilerine de geniş yer veriyor.
 
Urfa’dan kaçıp Lâleli’de bir restoranda komilik yapmaya başlayan Hayri Ülgen, okumayı ve futbolu aklından hiç çıkarmıyor. Davutpaşa Lisesi ve İstanbulspor Genç Takımı’nda başlayan futbol hayatı A Millî Takım’a kadar uzanıyor. Babasının top oynamasına hep karşı çıktığı Hayri Ülgen, “Okuyan ağabeylerimi ziyaret edip döneceğim.” bahanesiyle geldiği İstanbul’dan bir daha ayrılmıyor ve 1980’li yılların en önemli golcülerinden biri oluyor.
 
Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı ve Sanlıurfspor yönetiminde bulunan İbrahim Güllüoğlu “Baba Hayri” imza günü ile ilgili yaptığı açıklamada “ Şanlıurfaspor’umuz bugünlerde olumlu sonuçlar almaya başladı ümit ediyorum bu yakaladığımız hava ve süreç önümüzdeki günlerde de takıma katkı sağlayacaktır. Futbolun duayenlerinden Baba Hayri lakaplı Hayri Ülgen piyasaya çıkardığı “Baba Hayri” tanıtımını hemde imza gününü Cumartesi saat 13:00 te Şanlıurfa Belediyesi sergi solunda imzaya açıyoruz Hayri Ülgen’i tanımak lazım Birinci ligde Beşiktaş’ta top oynamış Urfaspor yönetimde bulunmuş Şanlıurfspor  için lobi çalışmasında bulunan, Şanlıurfspor’a katkı anlamında, gerekse Urfa’nın tanıtımında bulunmuş Takvim Gazetesinde Köşe yazarlığı yapmakta biz burada “Baba Hayri”ye vefa borcumuzu ödeme için Urfa’da imza günü düzenliyoruz Şanlıurfaspor severlerinin, Urfa’da yaşayan herklesin bu imza gününe davet ediyoruz dedi.”
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49