Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Aydınların Bildirisine Destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Urfa İl Başkanı Ferhat Karataş gündemi değerlendirdi. Parti il binasında düzenlediği basın açıklamasına ilk olarak Reyhanlı katliamı ile başlayan Karataş, “Reyhanlı’da ciddi bir travma yaşadık. Bizi kahreden görüntülerle karşılaştık. Bu görüntüleri görmek istemiyorduk. Bu tür görüntüleri görmeyeceğimiz günleri arzuluyoruz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Yapanları şiddetle kınıyoruz. Umarız ki gerçek failler yakalanır ve bir daha böyle olaylarla karşılaşmamayı diliyoruz. Tabii ki böyle bir süreçte hem Suriye politikası, hem barış sürecinin sekteye uğratılması gibi çeşitli provokatif eylemlerle karşılaşabiliriz. Bunun için bizde tüm vatandaşlarımız sağduyuya çağırıyoruz” dedi.
 
 
Dolu Yağışı Çiftçiye Büyük Zarar Verdi
 
Hafta sonu il merkezine bağlı köyler ile bazı ilçelerde etkisini gösteren dolu yağışından çiftçilerin büyük zarar gördüğünü de ikinci bir madde olarak sıralayan Karataş, zarar tespitinin yapılmasını ve devletin çiftçilere yardımcı olması gerektiğini dile getirdi.
 
Karataş, “Yine güzel bir rahmet olmasına rağmen bazı ilçelerimizde ve ilimize bağlı köylerde dolu yağdı. Çiftçi olanlar bunun nasıl zarar vereceğini bilirler. Bozova, Hilvan, Siverek, Viranşehir ve il merkezinde zarar gören çiftçilerimiz var. Bunların zarar tespiti yapılıp devletin bunlara yardım etmesi gerekir. Bu çiftçilerimize de geçmiş olsun diliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
Karataş, açıklamasının ilerleyen cümlelerinde iki güzel gelişmenin Urfa açısından gelecek vadeden projeler olduğunu belirtti. Yaşar Holding’in Pınar Süt Fabrikası temel atımı ve Engelliler Merkezi’nin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden CHP’li Karataş, “Tüm bunlarla birlikte sevindirici 2 gelişmede yaşadık. Yaşar Holding’in bir yatırım vardı. Davete bazı nedenlerle katılamadık ama burada emeği geçenleri kutluyoruz. Urfa ekonomisi, sanayisi ve çiftçisi için gelecek vadeden, Urfa da çok önemli gelişmelere ön ayak olacak bir yatırım. Yine belediyemizin engellilerle ilgili temel atma töreni olacaktı. Bu da çok önemli bir proje. Şu an inşaat çalışmaları devam ediyor. Burada da emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.
 
 
Aydınların Bildirisine Destek
 
Karataş, son olarak önceki günlerde 111 Demokrat Aydın’ın barış bildirisini desteklemek amacıyla Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan 12 CHP İl Başkanının bildiriye destekte bulunduğunu hatırlattı. Karataş açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: “Yine 3 gün önce bizim 12 il başkanımızın süreçle ilgili ve 23 partili vekilimizin de imzaladığı aydınlarla ilgili bir bildiri vardı. Buna destek olmak ve sürece destek verdiğimizi bildirmek için bizde bir bildiri yayınladık. Telefon, faks ve internetle bir bağlantı kurduk ve buna il başkanları olarak imza attık. Bazı gazetelerde ‘Van’da 12 il başkanı toplandı’ şeklinde haberler yayımlandı. Böyle bir toplantı olmamıştır. Biz bunu buluşmayı kendi aramızda internet aracılığıyla yaptık. Tüm kamuoyuna sunarım.”
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49