Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Avşar, Kürtçe konuştu, oyuncak dağıttı
Büyükşehir Belediyesinin Yardım Kampanyasına destek olmak amacıyla Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) üyleri ve sanatçı Hülya Avşar'ın aralarında bulunduğu heyet Suruç'ta inceleme yaptı. Avşar Kobani mültecilerle Kürtçe konuştu şal dağıttı ikram edilen mırra'yı içti.
Suriye'nin Kobani kentinde İŞİD ile YPG güçleri arasındaki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen mültecilere yardım için Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ve Sanatçılardan oluşan heyeti Suruç'ilçesine geldi.
Sabah saatlerinde Gap havanına inen heyeti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftç karşıladı Heyette TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Demet Sabancı Çetindoğan, Hediye Güral Gür, Esra Öztürk, Kezban Hatemi ve sanatçı Hülya Avşar yer aldı.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen heyet ilçede bulunan Yatılı bölge okulunda kalan mültecileri ziyaret etti. Yatılı bölge okulunda kalan mültecilerle Kürtçe konuşan Hülya Avşar, "Bende Kürt'üm ama sizi anlamak için Kürtçe bilmeye gerek yok herkes sizin ne yaşadığını görüyor" dedi. kampta Hülya Avşar'a çok büyük bir ilgi oldu
Burada basın mensuplarına açıklama yapan TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut," Suriye'den kaçan bu insanların sorunlarını görmek için buraya geldik. Yardım kampanyamızın startını buradan veriyoruz, Bu kampanyanın sorumluğunun aynı zamanda derneğimizin üyesi olan sanatçı Hülya Avşar yapacak"dedi.
Heyette yer alan Hülya Avşaş, Reklam için buraya geldiğini aktaran Avşar, " Niye buradayız insan olduğumuz için, niye buradayız canını kurtarmak için kaçmış ailelerin çocuklarıyla birlikte bize sığınmış oldukları için, bunu tamamen insani duygularla görmek ve yardım etmek için buradayız. Hiç kimse yurdunu, ailesini terk edip gelmek istemez. Çocuklarla konuştuğumuzda 'biz 10 gün kalıp gideceğiz' diyorlar. Çocukların duyguları bu şekilde, bunu  bilmekte fayda var diye düşünüyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağız"dedi.
Bir gazetecinin "Türkiye'nin İŞİD'e yardım yaptığı yönündeki" iddialara da değinen Avşar, bölgeye insani duygularla geldiğini iddiaların kendisinin dışında olduğunu ve siyasi sorulara cevap vermek istemediğini söyledi.
Suruç Belediyesi tarafından oluşturulan kampı da ziyaret eden TİKAD heyeti burada yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı
Hülya Avşar'ın arlarında bulunduğu heyet, Kobani'de yaşanan çatışmaları yakından görmek üzere Mürşıtpınar Mahallesi'ne geçti. Ancak sınıra gitmekten vaz geçip Heyet, Akören Mahallesi'nde bir süre kadınlara ve çocuklara hediye dağtıtıldı. Avşar ikram edile mırra geri çevirmeyerek içti heyet daha sonra  Şanlıurfa'ya döndü. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49