Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Avrupa çeketlere rağbet azaldı
Bir zamanlar Kenttin en işlek, en hareketli çarşılarından olan Tarihi Çarşılarından Barutçu hanında vatandaşlar artık gezmek için bile girmiyor. Tarihi çarşıda ikinci el eşya satarak geçimini sağlamaya çalışan esnaflar, vatandaşların ilgisizliğinden yakındı. Son zamanlarda vatandaşlar ikinci el elbise satan esnafların yanına sadece çalıştıkları işte kullanacakları kıyafetleri almak için geliyorlar.
Eyyübiye ilçesi Haşimiye meydanında bulunan tarihi Barutçu han Çarşısı’ndaki ikinci el kıyafet satıcıları eskisi gibi rağbet görmüyor. Dar gelirli vatandaşların tercih ettiği bu dükkanlarda en az 20 lira, en fazla 100 liraya ürün bulmak mümkün. Cebinde 50 lirası olan bir vatandaş ikinci el takım elbise alabiliyor. Vatandaş bu çarşıda eski almak istemezse yeni ürün de bulabiliyor. Barutçu han'da daha çok Avrupa'dan getirilen ikinci el çeketler her kesim tarafından ilgi görüyor.
Barutçu han esnafı “Pandemi nedeniyle eski elbise alıp, eski elbise satıyoruz. Eski günler daha iyiydi. Şimdi ise eskiye rağbet yok. O günler de alıp satmak çok iyi durumdaydı. Cumartesinin gelmesini istiyorduk. Çünkü iş oluyordu ama şimdi hiç kimse gelmiyor. Bizler daha çok Avrupa'dan gelen çeketler için satışlarını yapıyoruz, bunların özel müşterileri var Fransa ve İtalya'dan gelen ikinci el çeketler burada güzel temizlendikten sonra ütülenip vitrine koyulur fiyatları ucuz olduğundan gelen meraklısı 2-3 çeket alırdı ama şimdi eskisi gibi gelen müşteri yok"dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49