Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

AVM yapılırsa küçük esnaf ölür
Şanlıurfa Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde "11 Nisan Meydanı" projesiyle ilgili yapılan bilgilendirme toplantısında, çeşitli fikirler ortaya atılmıştı.
 
Bir süre önce yıktırılan 11 Nisan Stadyumun yerine yapılacak proje hakkında sivil toplum kuruluşlarıyla bilgi alış verişinde bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, yıktırılan 11 Nisan Stadyumun yerine, bir AVM’nin yapılabileceğini, bazı STK temsilcileri de AVM’ye karşı olduklarını dile getirdi.
 
İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve STK’lar bu şekilde fikir alışverişinde bulunurken, vatandaşlar da 11 Nisan Stadyumun yerine AVM istemediklerini dile getirdi.
 
AVM değil, yeşil alanlar oluşturulsun
 
11 Nisan Stadyumun yerine AVM’nin yapılmasını istemeyen vatandaşlar, Şanlıurfa’da 3 tane büyük AVM’nin olduğunu öne sürerek, kentin AVM’ye değil, yeşil alana ihtiyaç duyduğunu belirtti. İl Özel İdare tarafından sunulacak projede yeşil alan ve park yapımının olmasını isteyen vatandaşlar, kent merkezindeki en büyük arazilerden biri olan 11 Nisan Stadyumun yerinin yaşanabilir bir mekan olmasını istedi.
 
İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, yaptığı sunumda söz konusu alanda alış verişi merkezi, otopark ve yeşil alan yapılması gerektiğini belirtti. Kentteki mevcut AVM’lerin yeterli olduğunu ancak, yeşil alanların az olduğunu söyleyen Vedat Aydın, 11 Nisan Stadyumun yeri projesi için, “11 Nisan Stadyumun yeri gerçekten çok önemli bir nokta ve bu önemli yerin AVM’yle harap edilmesini istemiyoruz. Şehrimizde zaten 3 tane büyük AVM var, ama yeşil alanlarımız yok, halkın rahatlıkla dinlenebileceği yerlerin sayısı oldukça az, dolayısıyla 11 Nisan Stadyumun yerine AVM değil, yeşil alan olmasını istiyoruz” dedi.
 
Trafik yoğunluğu daha da artar
 
11 Nisan Stadyumunun yerine AVM yapılması durumunda, kent merkezinde trafiğin felç olacağını öne süren Aydın, 11 Nisan Stadyumun yerinin AVM olması durumunda birçok sorunun belireceğini söyleyerek, vatandaşların genel görüşünün bu yönde olduğunu kaydetti. Aydın şunları kaydetti: “11 Nisan Stadyumunun yeri, kent merkezinde ve yolların dar olduğu bir alanda yer aldığı için, AVM yapılması durumunda trafik felç olur, oralar yaşanmaz bir hal alır. İl Özel İdare Genel Sekreterliğimizden ricamızdır; bu proje yapılacağı zaman bütün bu sorunlar gözden bir kez daha geçirilsin”
 
AVM yapılırsa küçük esnaf ölür
 
Şanlıurfa’daki mevcut 3 AVM ile birlikte, küçük esnafın iş yapamadığını öne süren Aydın, bir AVM’nin daha yapılması durumunda küçük esnafların kepenk kapatacağını savundu. AVM’lerde yapılan kampanya ve sunulan avantajlar dolayıyla halkın AVM’lere rağbet ettiğini, bunun sonucunda küçük esnafların iş yapamadığını öne sürerek, “zaten kentte bulunan AVM’ler küçük esnafın işe zora soktu, küçük esnaf bir AVM daha kaldıramaz, bir AVM daha yapılırsa küçük esnaf kepenk kapatır” ifadelerini kullandı.
 
İl Özel İdare Genel Sekreteri Büyükhatipoğlu, söz konusu projenin ihalesinde elde edilecek gelirin de kentteki sportif faaliyetlere harcanacağını ifade etmesini de iyi bir faaliyet olarak değerlendiren vatandaşlar, ihalenin her türlü yapılacağını ama bu ihalenin, halk yararına bir şey olması gerektiğini savundu.
 
Fuar alanı oluşturulsun
 
Öte yandan 11 Nisan Stadyumunun yerinin fuar alanı yapılmasını isteyen vatandaşlar da var. Bu konuda Gaziantep’in örnek alınmasını isteyen vatandaşlar, Şanlıurfa’nın bir fuar alanına ihtiyacının olduğunu öne sürdü. Bu konuda görüşünü belirten Adil Avuşmak, “Şanlıurfa’da AVM ihtiyacı yok, Şanlıurfa’nın yeşil alanlara, fuar alanına ihtiyacı var. Yetkililerimizin bu konuda bir kez daha düşünmesini istiyoruz. Gaziantep’e gittiğimiz zaman fuar alanı var, çiftçiler, üreticiler bu alanlarda teşvik alıyor, tanıtım yapılıyor. Şanlıurfa’da da bu projenin hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49