Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Atatürk Barajı'ndan Harran Ovası'na su verilmeye başlandı
Havaların ısınması sonrası Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğünce Atatürk Barajı tünellerinin kapakları açılarak, kanallar vasıtasıyla Harran Ovası'na su verildi. Suların verilmesi ile ekinler sulanmaya başlandı. Şanlıurfa'da sulama sezonunda toplam 3 milyon 40 bin 330 dekar tarım arazisinin sulanacak
Türkiye'nin ihtiyacı olan pamuğun yüzde 45'i, kırmızı mercimeğin yüzde 38'i, mısırın yüzde 22'si, arpanın yüzde 13'ü ve buğdayın da yüzde 9'unun üretildiği kentte, yağmurun az yağmasıyla nedeniyle çiftçiler, Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğünden kanallara su verilmesi talebinde bulundu. Talebi olumlu değerlendiren DSİ, Atatürk Barajı tünellerinin kapaklarını açarak kanallar vasıtasıyla Harran ve Suruç ovalarına su vermeye başladı.Ovada suların verilmesi ile çiftçiler ekimlerini sulamaya başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49