Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

ASPİM'den Çocuk işçiliğine hayır
 ASP İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyeleri, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü kapsamında kentin değişik yerlerinde vatandaşlara hurma dağıtarak, Dünya Çocuk İşçiliğine dikkat çekmek istedi.
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyeleri tarafından, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü dolayısıyla kentin değişik caddelerinde “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü” olduğu hatırlattırılarak trafikteki sürücülere ve durakta bekleyen vatandaşlara hurma dağıttı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, toplumsal duyarlılık oluşturmayı, kişi ve kurumlara sorumluluklarını hatırlatmayı, çocukların eğitim hayatının dışında sağlıksız ve istismara açık bir ortamda çalıştırılmasını önlemeyi amaçladıklarını söyledi.
Demirkol, Geçmiş yıllarda 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü hafta içine denk gelmesinden dolayı il müdürlüğümüz tarafından farklı etkinliklerle kutlanırdı. Bu yıl ramazan ayına ve hafta sonuna denk gelmesi ile Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyeleri tarafından çocuk işçiliğine dikkat çekmek amacıyla kentin değişik yerlerinde vatandaşlara dinende çocukların çalıştırılamayacağı hadislerin yer aldığı poşetler içinde hurma dağıtıldı.
Birleşmiş Milletler tarafından dünyada gittikçe artan çocuk işçiliğine karşı farkındalık yaratmak ve çocuk işçiliğine engel olmak amacıyla her yıl 12 Haziran tarihinin Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Gününün ilan edildiğini belirten Müdür Demirkol, “Bu sebeple ASP İl Müdürlüğü olarak çocuk işçiliği konusuna dikkat çekerek insan hakları ihlaline karşı mücadele etmeye, en önemlisi de bu konuda yerelde farkındalık yaratmaya ve gereken ciddi önlemleri almaya davet ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49