Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Aşırı tuz kansere yol açıyor
Aşırı tuz ve sıcak yemek çeşitli hastalıklara yol açabiliyorken, bu durumun çoğu zaman kansere bile yol açtığı belirtildi.
 
Yemeklerde kullanılan aşırı tuzun insan sağlığına zararlı olduğunu belirten uzmanlar, aşırı yuz kullanmaktan kaçılnılması gerektiğini söylerken, yemek sıcaklığına da dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Genellikle tadına bakılmadan tuz atılan yemeklerin insan hayatını ciddi anlamda tehdit ettiğini söyleyen uzmanlar, günde bir çay kaşığı tuzun insan vücuduna yeterli olduğunu kaydetti.
 
Kişilerin çok hızlı bir şekilde yemek yemenin kilolara da yol açabildiğini kaydeden uzmanlar, aşırı tuz kullanımından, hızlı yemek yemekten ve sıcak yemek yemekten kaçınılması gerektiğini söyledi. Sağlık bir yaşam için sürekli olarak spor yapılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, spor yapıldığı dönemlerde özellikle tuzlu yemeklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Geçmişten gelen bir gelenek olarak, tuzlu yemeklerin tüketildiğini belirten vatandaşlar, çeşitli seminer ve bilgilendirme yolları sayesinde tuzdan uzaklaşmaya çalıştıklarını söyledi. Geçmiş yıllara göre tuz kullanma oranının düştüğünü belirten vatandaşlar, tuzun zararlarını fark ettiklerini ve artık tuz kullanımına fazla özen göstermediklerini söyledi. Konuyla ilgili konuşan 65 yaşındaki Resul Deve, “ilk zamanlarda bu şekilde bizi uyaran kimseler yoktu, yemeklerin tadına bile bakmadan tuz atıyorduk ama artık zararların farkına vardık. Tuz ve sıcak yemekler insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. Uzmanlar bu anlamda sürekli uyarılar yapıyor, tuz kullanım oranının geçmiş yıllara göre düştüğü kanısındayım” ifadelerini kullandı.
 
Tuz kullanımının özellikle de çocukların hayatı üzerinde olumsuz etki yarattığını söyleyen uzmanlar, çocukların tuzdan uzak tutulması gerektiğini söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48