Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Aşevi Yoksul Ve Kimsesizlere Yemek Yardımı Yapıyor
Şanlıurfa'da, 27 yıldır hayırseverlerin zekatlarıyla faaliyet gösteren ‘Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nde, her gün 1000 aileye, Ramazan ayında ise yaklaşış 10 bine aileye sıcak yemek dağıtılıyor.
Eyyübiye ilçesine bağlı Haşimiye Mahallesi’nde, 1992 yılında, gönüllü hayırseverler tarafından kurulan aşevinde kazanlar, yoksullar için kaynatılmaya devam ediliyor. 15 kazanın 2 çeşit yemek için kaynatıldığı aşevinde, öğlen yemek almaya gelen ve çoğu kadın ile çocuklardan oluşan yoksullar, kendilerine verilen kartları yetkililere imzalatıp, sıcak yemek ve ekmek alıyor.
27 yıl önce bir Ramazan ayında sadece fakirlere yemek dağıtmak amacıyla kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bünyesinde bulundurduğu aşçılar ve kasaplarla hizmetlerini sürdürüyor. öğle saatlerine yakın kenar mahallelerden yaşlı-genç, kadın-erkek birçok kişinin ellerinde yemek tabaklarıyla aşevinin kapısında sıraya girdikleri görülüyor.
Aşevi sorumlusu Aziz Kutluay, yaptığı açıklamada, yıllardır yardıma muhtaç insanlara sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi.
Hizmetin, hayırseverlerin desteğiyle yürütüldüğünü vurgulayan Kutluay, yemeğin yanı sıra giysi ve eğitim yardımında da bulunduklarını aktardı. Yardımları yılın tamamına yaymaya çalıştıklarını anlatan Kutluay, "Aşevimiz yaklaşık 27 yılını doldurdu çeyrek asır oldu. Burada genellikle yoksul ailelere, muhtaç aileler, dul, yetim, mahkum ve Asker eşleri, engelli kardeşlerimiz bizlerden istifade ediyorlar. Sene boyu buradan yemek çıkarıyoruz. Günde 1 ton gıda sarf ediyoruz, yılda 360 ton gıdaya yakın bir ortalamaya denk geliyor. 27 senedir yardımseverlerin desteği ile ayakta duruyoruz "dedi.
Aşevinden 8 yıldır yemek aldığını anlatan 4 çocuk annesi Ş.A., “Benim eşim yok ve 4 çocuğuma bakmak zorundayım. 10 yıldır buradan yemek alıyorum. Yemeğin yanı sıra çocuklarımın ihtiyacını da buradan gideriyorum. Herkesin aşevine destek vermesini istiyorum dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49