Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Asansörde sıkışıp öldü
Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde asansör arasında sıkışarak hayatını kaybeden temizlik işçisi Halil Dülger için Kamu Şirket Personelleri Derneği Başkanı (KAŞİF) Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 45 yaşındaki Halil Dülger; Bayramın 2.günü gece, ikinci kattan topladığı tıbbi atıkları çöp arabasına koyarak, asansörle zemin kata indirmek isterken, asansör kabini ile duvar arasında sıkışarak hayatını kaybetmişti. 
Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde toplanan KAŞİF üyeleri temsili kurban keserek “Biz artık kurban olmak istemiyoruz” sloganı ile basın açıklaması yaptılar.

Kamu Şirket Personelleri Derneği Başkanı Hakan Aydın, Arife günü insanlar sevinç içerisinde bayram hazırlığı yaparken,Bir ailenin daha ocağına ateş düşmüştür. Bu ailenin ocağına ateş düşerken, Kamu Şirket Personellerinin tamamının yüreğine ateş düşmüştür.

Bugün burada iş sağlığı ve güvenliği yasasının bütün Türkiye’de, Türkiye taşeron işçisinin lehine uygulanabilir halde meclisten çıkmasını taşeron işçiler olarak arz etmekteyiz. Yeni yasal düzenlemede çıkması beklenen kıdem tazminatı 11 milyon insanı ilgilendirmektedir. Fakat Türkiye taşeron işçisinin 1 milyonluk kitlesinin iş güvencesini elinden alacaktır. Bu kıdem tazminatları hakkıyla birlikte sendikal hakların verilmemesi taşeron işçilerinin ocağına ölümler gibi ateş düşürecektir. Yeni yasal düzenlemede kamu şirket çalışanın alt çalışanlarla anlaşma imzalayacağını söyleyen Hakan Aydın, şirket kamu şirket personellerinin kamuda çalıştığını dolayısıyla kamu ile sözleşme imzalamak istediklerinin altını çizdi.  

Yaklaşık 18 aydır tasarsı mecliste bekletildiğini dile getiren Aydın” Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz bu tasarı artık meclisten geçsin”dedi.

Basın açıklamasına gelen temizlik işçisinin ağabeyi Sabri Dülger” Benim kardeşim 13 yıldırım burada çalışıyordu atık tıp çöplerini topluyordu bana gece haber verildi gittim yoğun bakımdaydı sonra vefat etti. 3 çocuğu vardı burada ihmal vardır adalet yerini bulacaktır”dedi. 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48